fb
Damespraatjes Damespraatjes

ProRail deelt heftige beelden van mensen die hun leven riskeren bij spoorwegovergangen

Elke ochtend wanneer ik mijn kinderen naar de crèche breng, moeten wij een spoorwegovergang over. Vooral Sophia – de oudste – vindt dat geweldig en weet al precies hoe het werkt. Zodra de lichten aangaan, moeten we stoppen. De trein komt, zij zwaait en maakt het tingel-geluid als de spoorbomen weer omhoog gaan. “Even wachten tot de lichten uit zijn…” zegt ze dan. Wanneer de slagbomen omhoog zijn en de lichten gedoofd, zegt ze dat we mogen oversteken. Ze is 2,5 jaar oud en weet al precies hoe je veilig oversteekt bij een spoorwegovergang.

Als een kind van 2,5 jaar oud weet hoe je veilig met het spoor moet omgaan, dan zou je verwachten dat een volwassen persoon dit ook moet kunnen begrijpen. Uit beelden die ProRail recent deelde, blijkt echter dat het nog wat vaak misgaat.

9 doden

“Via onze toezichtcamera’s bij overwegen zien we regelmatig slalommende verkeersdeelnemers. Nog even snel oversteken is levensgevaarlijk! In 2019 vielen er 9 doden en 3 zwaargewonden bij overwegen. 6 doden vielen door het slalommen tussen de bomen door. Anne Zwiers, directeur overwegen bij ProRail: ‘Ieder ongeval is er één te veel. En zeker als dit door roekeloos gedrag gebeurt. Een ongeval heeft enorm veel impact op familieleden, machinisten, incidentenbestrijders en andere hulpverleners. Ook leveren ze veel hinder op voor het treinverkeer. Overwegen passen niet in ons toekomstbeeld. ProRail wil daarom het aantal overwegen verder terugdringen door ze op te heffen en waar het kan, ze te vervangen door een tunnel of een brug. En door mensen te blijven vertellen hoe ze veilig kunnen oversteken.'” lezen we op de Facebookpagina van ProRail. Hier delen ze de volgende (shockerende) beelden bij:

Bizar

Ik vind dit echt te bizar voor woorden… Om een paar seconden sneller op je bestemming aan te komen, zijn mensen bereid hun leven te geven. Ik kan er echt niet bij! Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen deze beelden zien en zich realiseren dat dit écht niet okay is.

Houd jij je altijd netjes aan de oversteekregels bij spoorwegovergangen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook