fb
Damespraatjes Damespraatjes

Proost: Volgens experts is dít is de gezondste wijn!

Mijn werk, mijn gezin, goed eten en mooie wijnen drinken; dat zijn wel zo’n beetje de grote passies in mijn leven op dit moment. Natuurlijk staat mijn gezin op een dikke eerste plaats in dit rijtje, maar vlak daarna volgen toch zeker de wijnen 😉 Doordeweeks drink ik niet, simpelweg omdat het slecht is voor mijn gezondheid en omdat ik minder lekker functioneer op mijn werk. Maar in het weekend? Dan gaan alle remmen los en proef ik heel wat bijzondere wijnen. Dat elke wijn anders ruikt en smaakt zal je niet verbazen. Maar wist je dat de ene wijn ook beter voor je gezondheid is dan de andere wijn? Lees hier hoe dat zit!

Alcohol

Laten we ermee beginnen dat geen een wijn echt goed is voor je gezondheid. Ja, het basisingrediënt van wijn is de druif, maar dat er fruit inzit betekent niet dat het per definitie gezond is. De alcohol in de wijn maakt het bij voorbaat dus helaas een ongezonde keuze… En tóch is er één wijnsoort die iets minder slecht is.

Pinot noir

“Het gaat om een rode wijn. Deze zijn over het algemeen minder ongezond dan witte wijnen. Dat zou komen door de antioxidanten die in rode wijn zitten. Ook bevat rode wijn polyfenolen. Deze stofjes zorgen ervoor dat het bloed minder snel stolt, wat het risico op hart- en vaatziekten iets verkleint”, schrijft Libelle. “Maar welke rode wijn is nou de beste keuze? Volgens experts kun je als wijndrinker het beste een pinot noir opentrekken. Deze wijn zou de hoogste resveratrol-concentratie hebben van alle rode wijnen. Resveratrol is een antioxidant die de gezondheid van het hart zou verbeteren en cholesterol- en bloeddrukverlagend is. Daarbij zou deze wijn volgens sommigen zelfs de gezondheid van de hersenen kunnen verbeteren”, leggen ze uit.

Minder calorieën

Niet alleen de stofjes in pinot noir zijn goed, ook bevatten wijnen gemaakt van deze druif minder suiker en dus minder calorieën. Toch is het wel goed om te onthouden dat wijn nooit echt gezond is en dat je het dus met mate zou moeten drinken. Met dat maat houden moet ik nog een beetje oefenen, maar met die pinot noir zit het wel goed 😉

Wat is jouw favoriete wijn? Drink jij ook zo graag pinot noir? Ik be

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook