fb
Damespraatjes Damespraatjes

Professionele foto’s maken met je iPhone: zo doe je dat!

Professionele foto's maken met je iPhone

Als ik door mijn Instagram-feed rol, zie ik de ene na de andere prachtige foto voorbij komen. En dan doel ik niet alleen op de professioneel gemaakte foto’s bij de grote influencers en Hollywood-sterren, maar ook bij vrienden en kennissen. “Hoe krijg jij je foto’s superscherp? Gebruik je hier een echte camera voor?”, vroeg ik laatst aan een van die vriendinnen. Nee hoor, dat deed ze gewoon met haar iPhone. En niet eens de meest nieuwe, luxe en uitgebreide versie. “Ik heb een iPhone 12 van twee jaar oud. Niets bijzonders dus. Maar ik heb een iPhone fotografie cursus gedaan.” Toevallig heb ik zelf ook een iPhone 12 en ik was natuurlijk razend benieuwd hoe zij haar foto’s zo mooi, licht en scherp kreeg. Ze deelde haar drie top-tips met mij. Die kan ik jullie natuurlijk niet onthouden! Professionele foto’s maken met je iPhone: zo doe je dat.

Lens schoonmaken

Haar eerste tip: maak je lens schoon! Je telefoon sleep je waarschijnlijk overal mee naartoe en heb je heel veel in je handen. De lens van je camera wordt dan snel vies en vettig. Dat vieze laagje is van grote invloed op de kwaliteit van je foto’s. Even schoonmaken met je shirt of een doekje dus. Je ziet direct verschil!

Belichting

Tip twee is om goed naar de belichting te kijken. De meeste mensen weten wel dat een foto tegen de zon innemen, vaak niet mooi wordt. Maar, wist je dat je beter ook niet een foto met de volle zon op het model/voorwerp kunt maken? Je kunt dan juist een enorme overbelichting en lelijke schaduwen krijgen. Neem liever een foto in zacht en/of indirect licht. Veel mooier!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Han Schnek (@hanschnek)

Raster

Maak gebruik van het raster (bestaande uit negen vakken) om de compositie van je foto te bepalen. Ken je bijvoorbeeld ‘de regel van derden’? Hierbij plaats je het hoofdobject in de foto in het linker of rechter derde deel van de foto. Het object (of de persoon) staat dan niet in het midden van de foto, maar iets naar links of naar rechts. Dit zorgt voor een veel interessantere en betere compositie van de foto.

Veel meer tips

Mijn vriendin gaf aan dat er nog veel meer tips zijn om betere foto’s te maken met je iPhone. “Volg zo’n cursus, bijvoorbeeld die van Han Schnek fotografie. Hier leer je onder andere welke instellingen er allemaal zijn, hoe je een goede achtergrond kiest, hoe je diepte in foto’s brengt, welke standpunten een spannend beeld opleveren, hoe je werkt met de flitser en portretstand en nog veel meer.” Super leuk natuurlijk om zo écht mooie professionele foto’s maken met je iPhone.

Praat mee

Lijkt het jou ook leuk om professionele foto’s te maken met je iPhone? Zou je hier een cursus voor willen volgen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Bovenste afbeelding: Josh Rose via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook