fb
Damespraatjes Damespraatjes

Proberen jullie een kindje te krijgen? Met deze conceptie cup vergroot je de kans op een zwangerschap!

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik Sophia en Helena op mijn borst kreeg na de bevalling. Dat kleine warme lichaampje en een direct gevoel van compleetheid. Allebei de keren was het zó mooi en ik denk er dan ook met positieve gevoelens aan terug. Een lief klein babytje: dat gun ik iedereen! Maar goed: de eerste stap is natuurlijk het zwanger worden zelf. Bij het ene stel gaat dit sneller dan bij het andere stel. Op veel dingen in het zwanger worden heb je weinig invloed (en dat maakt het soms best spannend of zelfs frustrerend), maar gelukkig zijn er ook dingen waar je wél zelf wat mee kunt. We vertellen je hier graag over!

Om zwanger te worden, moet een vrouwelijke eicel worden bevrucht door de mannelijke zaadcel. Dit kan op een aantal manieren, maar in eerste instantie zal dit op ‘de natuurlijke manier’ worden geprobeerd. In dit artikel ligt de focus op zwanger worden zónder medische begeleiding, zoals bijvoorbeeld wanneer er sprake is van IUI en IVF/ICSI behandelingen. Bevind jij je momenteel in een dergelijk traject? Dan adviseren wij je om uitsluitend de adviezen van jouw behandelend arts te adviseren.

Zwanger worden

Wanneer jullie proberen zwanger te worden, breekt er een hele leuke en ook wel spannende tijd aan. Wij delen hier een aantal tips waarop je de kans op een zwangerschap kunt vergroten.

Ovulatie

Om je kansen op een bevruchting zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk geslachtsgemeenschap te hebben vlak voor en/of tijdens je ovulatie. Meestal is dit ongeveer 14 dagen voor de start van je volgende menstruatie. Wil je graag meer zekerheid over wanneer jouw ovulatie plaatsvindt? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een ovulatietest.

Gezondheid

De gezondheid van jou en je partner kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid en de kwaliteit van het sperma. Roken, overgewicht, drugsgebruik en leeftijd kunnen allemaal een negatieve invloed op het zwanger worden hebben. Probeer gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen, te stoppen met roken en geen drugs te gebruiken. Dit geldt voor zowel jou als je partner.

Conceptie cup

Van vriendinnen hoor ik weleens dat ze na de geslachtsgemeenschap een kussen onder hun billen leggen en nog even blijven liggen. Op deze manier hopen ze dat het sperma beter naar de baarmoeder kan zwemmen en trachten zo de kans op een zwangerschap te vergoten. Maar wist je dat er een effectievere en efficiëntere manier bestaat om de kans op een zwangerschap te vergroten?

Als je zwanger probeert te worden, kan je gebruikmaken van de FERTI·LILY Conceptie Cup. Deze zachte cup (gemaakt van medische sillicone) breng je na de zaadlozing vaginaal in en laat je in ieder geval 20 minuten zitten. De cup zorgt ervoor dat de zaadcellen naar de baarmoedermond worden geduwd. Op deze manier kunnen er meer zaadcellen naar het baarmoederhalsslijm zwemmen én overleven meer zaadcellen de ‘reis’. Hoe meer zaadcellen bij de baarmoeder weten te komen, hoe groter de kans dat een van de zaadcellen de eicel bevrucht. Uit klinisch onderzoek blijkt dat de FERTI·LILY Conceptie Cup de kans op een zwangerschap met 48 procent vergroot. Je kunt de cup één uur in de vagina laten zitten. Je kunt er gewoon mee plassen, douchen en lopen. De FERTI·LIL kan je tot zes cycli gebruiken.

Vanuit de medische wereld wordt positief op het product gereageerd. “Als gynaecoloog help ik al meer dan 30 jaar stellen met vruchtbaarheidsproblemen”, vertelt gynaecoloog Maarten Wiegerinck. “Toen ik door FERTI·LILY werd benaderd om over het product te praten, was ik geïntrigeerd door de eenvoudigheid ervan. Ik ben enthousiast dat er een manier beschikbaar is waarmee koppels controle over hun vruchtbaarheid wordt geboden”, zegt  gynaecoloog Wiegerinck.

Benieuwd hoe de FERTI·LILY  werkt? Bekijk dan eens deze handige video.

Wanneer naar de huisarts

De meeste stellen zijn binnen één jaar zwanger. Helaas is er een hele kleine groep waarbij het minder snel en/of makkelijk gaat. Ben je jonger dan 35 jaar, dan kan je na één jaar proberen naar de huisarts. Ben je ouder dan 35 jaar, dan kan je al na zes maanden naar de huisarts. Heb je voor die tijd vragen, blijft de ovulatie uit, is je menstruatie erg onregelmatig of vertrouw je het niet helemaal? Dan kan je natuurlijk altijd eerder contact opnemen met de huisarts.

We wensen jullie in ieder geval heel veel plezier, geluk en succes toe! Zou jij gebruik maken van een conceptie cup? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook