fb
Damespraatjes Damespraatjes

Postbode bakt biefstuk op dashboard om te laten zien hoe slecht de omstandigheden in zijn auto zijn

Weer of wind: onze postbezorger komt bijna elke dag met onze rekeningen, brieven en tijdschriften. Heel fijn, want zelfs in een wereld waarin de meeste correspondentie digitaal verloopt, is de post vaak nog erg belangrijk. Niet alleen in Nederland is de post nog een belangrijke manier om te corresponderen, ook in de Verenigde Staten is het heel belangrijk. Des te gekker is het dan ook dat de omstandigheden waaronder de postbezorgers werken erbarmelijk te noemen zijn. 

Geen airco

Heb jij al eens gekookt in of op je auto? Toen we hier van die hete dagen hadden vorige zomer heb ik voor de grap een eitje gebakken op de motorkap. Deze opeten heb ik niet gedaan, maar grappig om te zien dat het mogelijk is, was het wel. Voor wie dit soort temperaturen niet meer grappig zijn, is voor de Amerikaanse postbezorgers van de US Postal Service. Hun busjes hebben geen airco, ondanks dat het soms erg heet is.

Biefstuk

Een postbezorger in Arizona trekt aan de bel en meldt de vreselijke temperaturen in zijn busje. Uit dagelijkse foto’s die hij van de temperatuurmeter in zijn bus neemt, blijkt dat dit gemiddeld op zo’n 53 graden Celsius ligt. Om naar het bedrijf aan te tonen hoe heet dit is, heeft hij een biefstuk op zijn dashboard gebakken. De biefstuk heeft hij in een zakje op het dashboard neergelegd en elk uur een foto van het stuk vlees gemaakt. Om 12:30 uur ’s middags (hij is dan slechts een paar uur onderweg), heeft de biefstuk al een kerntemperatuur van 61 graden Celsius.

Levensgevaarlijk

Het doel van de actie van de postbode? Zorgen voor betere werkomstandigheden! De hoge temperaturen zijn levensgevaarlijk en veel postbezorgers in warme gebieden maken zich zorgen om hun gezondheid. Er moet goede airco’s in de postwagens komen, zodat de temperatuur veilig en aangenaam blijft.

Reactie

De US Postal Service heeft op de actie gereageerd. Zij zeggen: “Wij willen benadrukken dat de Postal Service eraan werkt om haar werknemers het hele jaar te beschermen met een sterk gezondheid en veiligheidsprogramma. Dit houdt in dat we instructies geven via de handscanners, we frequent spreken over hoe ze een hitte beroerte kunnen herkennen en wanneer je de schaduw zou moeten opzoeken. Onze postbezorgers werken hard en wij waarderen hun moeite in alle omstandigheden.”

Wat zou jij ervan vinden als je de hele dag moet werken bij 53 graden? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: ARIZONA STATE REP. SHAWNNA BOLICK

1 reactie

Joris -

Die biefstuk snap ik, dat is als statement bedoeld. Maar wat heeft je bezield om een ei te bakken op je motorkap? Why?

Reageer ook