fb
Damespraatjes Damespraatjes

Portretten van Afro-Colombiaanse vrouwen

i-dentity.jpgKorte tijd in Den Haag te zien, dus noteer in je agenda: I-DENTY  / EYE-DENTITY, Portretten van Afro-Colombiaanse vrouwen. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Angèle Etoundi Essamba (www.essamba-art.com )

Angèle Etoundi Essamba, geboren in Kameroen, ging op haar 10e naar Frankrijk. In 1982 kwam zij in Nederland om haar passie voor fotografie te onderbouwen en uit te werken op de Nederlandse Fotovakschool. De foto’s van Essamba verbeelden op een krachtige manier emotionele en spirituele waarden. De esthetische kwaliteit is hoog. Het werk van Etoundi Essamba is wereldwijd herkend en erkend. Na haar eerste expositie in het Maison Descartes in Amsterdam in 1985 had ze exposities in Kameroen, Zuid-Afrika, Mali, Senegal, Tanzania, Algerije, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken, Zweden, Cuba, Mexico, New York, Pennsylvania en Florida. Haar werk verscheen ook in vele magazines.

Voor deze tentoonstelling over Afro-Colobiaanse vrouwen heeft Etoundi Essamba het land Colombia in diverse richtingen bereisd, met name de kusten van de Atlantische en de Stille Oceaan en het eiland San Andres. Het was haar doel de Afro-Colombiaanse vrouw in haar belangrijkste karakteristieken vast te leggen. Je zult zien dat zij daar goed in geslaagd is.

De tentoonstelling, georganiseerd door het Ministerie van Cultuur in Bogota en de Nederlandse ambassade van Colombia in Den Haag is te zien in Den Haag, in Parijs – in het hoofdkwartier van UNESCO – en in Bogota zelf.

De tentoonstelling vindt plaats in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag en is te zien van 26 november – 1 december 2010. Toegang gratis.

Walter van Teeffelen
www.avantiproductions.nl
 

i-dentity2.jpg

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook