fb
Damespraatjes Damespraatjes

Politie waarschuwt voor hondendiefstal: “Vooral rashonden interessant voor dieven”

Toen wij nog hondjes hadden, werd ons regelmatig verteld dat we ze beter niet voor de supermarkt op ons konden laten wachten. De bizarre reden? Er werden behoorlijk wat honden gestolen! Ook nu lijkt het weer bovengemiddeld vaak te gebeuren en de politie waarschuwt hondeneigenaren dan ook om alert te zijn. In het nieuws verschenen onder andere berichten over een dood teruggevonden hond in Oss en de ontvoering van een hond tijdens een stranddag. 

Aangiftes

De politiewoordvoerder van politie Zeeland-West-Brabant durft niet te zeggen hoe vaak er precies honden worden gestolen. “Diefstal van honden wordt door de politie niet apart bijgehouden, dus we hebben geen cijfers”, zegt hij tegen RTL Nieuws. Wel kon hij melden dan er in zijn regio er het afgelopen jaar zeker 15 aangiftes zijn gedaan van hondendiefstal. “Maar soms weten mensen ook niet of hun hond gestolen is, of dat deze is weggelopen en niet meer is teruggekomen bijvoorbeeld. Dus het zijn mogelijk nog meer gevallen”, zegt de woordvoerder.

Rashonden

Het is niet duidelijk wat voor daders hier achter zitten. Zo zou het om bendes kunnen gaan of individuele daders. “Wat we wel zien, is dat het vaak om rashonden gaat. Mogelijk worden die gestolen om door te verkopen, of om mee te fokken en de puppy’s te verkopen. Bij bepaalde rassen gaat daar heel veel geld in om”, verklaart de politie.

Verdachte situatie

Het is voor hondeneigenaren belangrijk om hun dier goed in de gaten te houden. Laat je hond niet onbewaakt achter en wandel liever niet alleen op rustige plekken. Zie je een verdachte situatie? Neem dan contact op met de politie via 112. Wanneer je een verdacht persoon of voertuig ziet of als er iemand tijdens het wandelen bovenmatig veel interesse in je hond heeft, wees dan alert.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook