fb
Damespraatjes Damespraatjes

PLAYMOBIL lanceert herbruikbaar neus- en mondmasker

PLAYMOBIL besloot haar expertise in de productie van duurzaam plastic te gebruiken en startte onlangs met de productie van het eerste herbruikbare ‘PLAYMOBIL neus- en mondmasker’. In eerste instantie om te verstrekken aan werknemers over de hele wereld; nu maakt PLAYMOBIL het masker ook bereikbaar voor het publiek. Sinds 7 april draait de productie van het eerste herbruikbare ‘PLAYMOBIL neus- en mondmasker’ op volle toeren. In recordtijd zijn nieuwe spuitgietvormen ontwikkeld voor het complexe ontwerp van de vorm van het masker.

Het risico om een op druppels gebaseerde infectie op anderen over te brengen wordt door het dragen van het masker verkleind. Het neus- en mondmasker heeft geen medisch certificaat en is zodoende niet geschikt voor gebruik door medische zorgverleners of andere officiële gebruikers van gecertificeerde kapjes. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, herbruikbaar en makkelijk schoon te maken. Het masker is qua formaat geschikt voor gebruik door volwassenen.

Zo wordt het PLAYMOBIL neus- en mondmasker gebruikt

De drager plaatst voor elk gebruik een nieuw filterelement in het masker. Hiervoor kunnen verschillende absorberende doekjes worden gebruikt, zoals een standaard papieren zakdoekje. Het masker wordt standaard geleverd met 10 zakdoekjes waarmee tot 40 filters gemaakt kunnen worden. Het masker mag niet zonder filter worden gebruikt en moet vanwege hygiënische redenen vóór gebruik grondig worden schoongemaakt met warm water en afwasmiddel.

PLAYMOBIL gezichtsmasker

Eenvoudig herbruikbaar PLAYMOBIL neus- en mondmasker

Het masker moet neus en mond volledig bedekken en wordt vastgemaakt met een elastiek zodat het ook bij snelle bewegingen op zijn plek blijft. Dragers moeten te allen tijde de aanbevolen hygiënerichtlijnen volgen, zoals het regelmatig wassen van handen met zeep en het hanteren van 1,5 meter afstand tot anderen. Na maximaal 10 uur moet het masker worden gereinigd. Het filterelement moet vóór het schoonmaken worden verwijderd.

Goed gebruik

Het RIVM adviseert Nederlanders momenteel niet om een gezichtsmasker te dragen. Dit omdat er een schaarste aan medische maskers is en de medische maskers die er wél zijn, dus vooral naar de medische sector moeten. Daarnaast kan verkeerd gebruik van het masker de kans op een besmetting juist vergroten. Besluit je dit masker te kopen? Houd je dan strikt aan de gebruiksaanwijzing, raak niet je gezicht aan en wrijf niet in je ogen.

Vanaf vandaag kan het masker besteld worden via de online shop van PLAYMOBIL voor een prijs van € 4,99. Per verkocht masker doneert PLAYMOBIL € 1,- aan het Rode Kruis.

Reageer ook