fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plastisch chirurg: “Deze cosmetische ingrepen kan je beter vermijden”

Overweeg jij een cosmetische ingreep te laten uitvoeren? Dan is het goed om je eerst flink te verdiepen in deze ingreep, de mogelijke risico’s en welke arts een expert is in jouw ingreep. Ook is het goed om je te realiseren dat er ingrepen zijn die veel risico met zijn meebrengen, op zowel de lange als de korte termijn. Bijna alle onderstaande cosmetische ingrepen worden in Nederland uitgevoerd, terwijl ze eigenlijk helemaal niet aan te raden zijn. Plastisch chirurg Anthony Youn vertelt erover.

Plastisch chirurg: “Deze cosmetische ingrepen kan je beter vermijden”

1. Bilimplantaten 

“Een bilimplantaat is een siliconen implantaat dat in de bil wordt geplaatst. Ik ben tegen deze ingreep omdat hij wordt uitgevoerd bij de meest onhygiënische plek van het lichaam: de anus. Hierdoor is er een erg groot risico op een infectie. Daarnaast voelt het hebben van implantaten in je billen gewoon heel onprettig aan. Het voelt alsof je altijd op twee volle portemonnees in je achterzak zit. Elke dag, voor de rest van je leven.”

2. Braziliaanse billift

“Dit is een populaire ingreep die je veel op sociale media voorbij ziet komen. Bij deze ingreep neem je vet van je heupen, dijen of buik, maakt dit vet schoon en injecteert het in de billen. Ondanks dat ik deze ingreep zelf vaak heb uitgevoerd, ben ik er tegen. Recente onderzoeken hebben laten zien dat de Braziliaanse billift het hoogste sterfcijfer van alle plastisch chirurgische ingrepen heeft. Uit een recente survey bleek dat 1 op de 3.000 patiënten na deze ingreep is overleden. Het sterftecijfer van alle plastisch chirurgische ingrepen is ongeveer 1 op de 50.000. Dit toont wel hoe risicovol deze operatie is.”

3. Permanente fillers

Fillers zijn na botox de meest gebruikte cosmetische ingreep en we kunnen enorm veel met fillers. Niet alle fillers raad ik af, maar bepaalde soorten wel. Het enige soort filler dat ik wel op patiënten gebruik, zijn fillers van hyaluronzuur. De reden waarom ik alleen fillers van hyaluronzuur aanraad, is omdat dit omkeerbaar is. Waneer je een filler gebruikt die niet ongedaan gemaakt kan worden, kan het erg vervelend zijn als je er toch vanaf wilt. In dat geval moet het eruit gesneden worden. Nog een reden waarom je geen permanente fillers wil gebruiken, is omdat het grote risico’s met zich mee kan brengen als de filler per ongeluk in een bloedvat terecht komt. Filler in een bloedvat kan ervoor zorgen dat diverse onderdelen van het gezicht afsterven. Door gebruik te maken van een oplosbare filler van hyaluronzuur, kan je meteen ingrijpen als dit gebeurt. Bij een permanente filler kan dit niet.”

4. Geribbelde borstimplantaten

“Er zijn twee verschillende soorten borstimplantaten: met een gladde buitenkant of met een geribbelde buitenkant. In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat er een heel zeldzame vorm van lymfeklierkanker (ALCL) wordt geassocieerd met geribbelde borstimplantaten. Hierdoor kunnen de geribbelde borstimplantaten dodelijk zijn.”

5. Draadlift

Door middel van speciale hechtdraden die onder de huid worden aangebracht, liften diverse artsen de huid rondom de wangen en de nek. In het begin ziet het er inderdaad mooi gelift uit, maar na ongeveer een maand zie je dat het gezicht weer inzakt. Dit wordt steeds erger en na een paar maanden ziet het gezicht er weer precies zo uit als eerst. Alleen heb je nu hechtdraden in je gezicht zitten en dat kan voor problemen zorgen. Deze ingreep is daarom lang niet uitgevoerd, maar een nieuwe generatie plastisch chirurgen is deze behandelingen nu wel weer aan het uitvoeren. Ze zijn tegenwoordig een stuk veiliger omdat de hechtingen oplosbaar zijn en dus niet in het lichaam achterblijven. Het is een dure ingreep, de hechtingen blijven niet meer in het lichaam achter, maar het resultaat is nog steeds maar tijdelijk.”

Wil je de hele video van dokter Anthony Youn zien? Bekijk hem hier!

Meepraten

Heb jij ooit een van deze cosmetische ingrepen gehad? Of twijfel je om deze ingrepen te laten uitvoeren? Denk je hier nu anders over? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook