fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mary: ‘Ik dacht zie ik dat nou goed? Staat de tuinman in mijn heg te plassen?’

Natuurlijk moet je wennen als je nieuwe buren krijgt, zeker als je vorige buren ook goede vrienden waren. Dat realiseert zich Mary zich terdege. Maar wat als de klik maar niet komt en je ze het liefst zou ontwijken.  Hun tuinman die bij haar tegen de heg aan stond te wateren is the limit. “Ik kon mijn ogen niet geloven maar hij stond echt tegen de haagbeuk aan te plassen.”

Al twintig jaar woont Mary met veel plezier in een heerlijk huis in een prachtige villawijk. “Wij konden twintig jaar geleden met hulp van Raymonds ouders dit prachtige huis kopen. Vanaf het moment dat we een bezichtiging hadden, voelde het goed. Het is een rustige, groene wijk met mensen van onze leeftijd. Toen ik zwanger was van onze oudste zoon, waren er nog drie buurvrouwen in verwachting. Dat schept een band en het was zo leuk. We delen echt lief en leed met elkaar.”

Ze drinken net te veel

Niet dat iedereen nou in en uit loopt, privacy wordt op prijs gesteld, maar Mary ziet een aantal buurvrouwen regelmatig. Ook heeft ze zo nu en dan etentjes met buren. “En de zomerbarbecue die jaarlijks wordt gehouden in het weekend voordat de scholen weer beginnen is legendarisch. Buurmannen die anders altijd keurig in pak onberispelijk gedrag vertonen, gaan dan net even wat losser. Drinken net een glaasje te veel. Onze kinderen kennen elkaar natuurlijk al vanaf de geboorte dus die vermaken zich ook elk jaar opperbest.”

Ze maken nooit ‘n praatje

Ze geeft toe dat er zo nu en dan wat voorvalt in het wijkje en zijn de buurvrouwen niet vies van af en toe een vette roddel.  Toen de naaste buren van Mary en Raymond kwamen vertellen dat ze gingen verhuizen, was Mary dagen van slag. “Pascale en Wilfred zijn een jaar na ons in de wijk komen wonen en we hadden gelijk een klik. Ik mis ze nog steeds.”

Bij Pascale kon Mary alles kwijt en altijd bij haar terecht. “En Pascale bij mij. Ze zijn naar de andere kant van het land verhuisd dus even snel een bakkie zit er niet meer in. Ik heb wel veel app-contact met haar, maar dat is toch anders.” Helemaal zuur voor Mary is dat de nieuwe buren niet leuk zijn. Ze hebben geen behoefte aan contact, maken nooit een praatje, groeten nauwelijks en bemoeien zich nergens mee. Zeker als naaste buur vind ik dat heel lastig en ronduit niet leuk. Ray vindt dat ik me er niet druk over moet maken en dat snap ik, maar ik mis Pascale nu helemaal. De nieuwe buuf is zo anders dan de rest van de buurvrouwen.”

Plassende tuinman

Als Mary thuiskomt van haar werk, ziet ze een man voor hun haagbeuk staan. “Ik dacht: wat staat die kerel daar nou te doen? En toen ik dichterbij kwam, kreeg ik een torenhoge hartslag. Hij frommelde iets in zijn kruis,  stond hij nou gewoon tegen onze heg aan te plassen. Ik kon nog net zien hoe hij zijn zaakje weer in zijn broek stopte. Toen ik uit mijn auto stapte, was hij weg.”

Zag ik dat nou goed? Een plassende tuinman?

In shock zit Mary aan de keukentafel zich afvragend wat ze moet doen. Ze besluit naar de tuinman te gaan die aan het werk is bij de buren. “Ik ben helemaal niet zo dapper, maar vond dat ik dit niet over mijn kant kon laten gaan. Net toen ik die kant op liep, kwam hij eraan met zijn kruiwagen. Ik zag dat hij eigenlijk weg wilde lopen, maar hij kon geen kant op. ‘Zag ik dat nou goed? Stond jij net tegen mijn heg aan te pissen?’ vroeg ik hem. Hij stamelde iets. ‘Mag je niet bij je klanten naar de wc soms?’ En bingo, dat was het dus. De buren wilden niet dat de tuinmannen in hun huis kwamen. Ik was met stomheid geslagen en wilde er niet over nadenken wat er gebeurde als een van de hoveniers moest poepen.”

Wat denken die lui nou?

Mary stelt voor dat zij met de buren gaat praten, maar de tuinman wil dat niet. Van andere buren hoort ze dat die mannen ook geen koffie van de buurvrouw krijgen. “Wat moet ik nou? Ik accepteer dit niet. Ik wil niet dat de tuinmannen van mijn buren tegen mijn haagbeuk staan te plassen omdat ze niet naar de wc mogen. Dat is toch belachelijk? Raymond vindt dat ik dit moet laten rusten. Door de tuinman op zijn gedrag aan te spreken zal hij het een volgende keer wel uit zijn hoofd laten. Ja, dan gaat ie bij de andere buren tegen de heg aan staan plassen. Ik weet niet wat ik moet doen, dit zit me zo niet lekker. Wat denken die lui nou wel niet?”

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als je in Mary’s schoenen zou staan? Zou jij het laten bij een stevig gesprek met de in je haag plassende tuinman? Of zou jij ook de buren hierop aanspreken. Zij zijn toch min of meer verantwoordelijk voor de mensen die voor hen werken. Wat zou jij Mary adviseren? Praat mee in de comments van dit artikel.

Foto door Marcus Aurelius via Pexels:

 

3 reacties

Joris -

Al eerder deed ik moeite op dit artikel te reageren, maar die reactie is zonder pardon gewist. Voor wie ‘m toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230204052851/https://damespraatjes.nl/plassende-tuinman-van-de-buren/

Rieneke -

Je moet hier de reactie het advies geven om niet steeds oude artikelen te plaatsen en de reacties daarvan te verwijderen.

Angela -

Je moet die tuinmannen het advies geven dat ze in hun werktijd naar n cafetaria of zo moeten rijden als ze moeten plassen. Dat mogen de buren die tijd uitbetalen. Kijken hoe snel ze naar de wc mogen daar.

Reageer ook