fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plassen onder de douche? Dit is waarom je dat WEL moet doen!

Plassen onder de douche, doe jij het weleens? De kans is groot dat het wel eens gebeurt, maar het is niet een gespreksonderwerp waar je op een verjaardag vaak over begint. Veel mensen vinden plassen onder de douche onhygiënisch en horen er dan ook liever niks over. En zeker niet van anderen. 

Zelf plas ik soms onder de douche. Meestal ga ik voor het douchen even naar de wc en stap daarna onder de douche. Toch vergeet ik het soms of sta zo lang te douchen dat ik pas onder de douche ineens moet plassen. Dan vind ik het geen enkel probleem om het daar te doen. Je staat immers onder de douche en bent meteen weer schoon!

Maar, behalve dat je moet plassen, zijn er nog twee redenen waarom je gewoon onder de douche zou kunnen plassen. Sterker nog: waarom het heel erg goed is om onder de douche te plassen!

1. Goed voor het milieu

Het zal je niet zijn ontgaan dat we op een planeet leven waar we wel wat liever voor mogen zijn. Wat minder uitstoot genereren, wat minder vlees eten, wat minder afval produceren en wat minder water gebruiken. In het kader van minder water gebruiken, is het plassen onder de douche een hele goede manier om water te besparen! Eén keer doortrekken kost ongeveer 6 liter water. Door onder de douche te plassen bespaar je dus 6 liter water per dag (ervan uitgaande dat je één keer per dag onder de douche plast). Dit levert op jaarbasis een besparing van 2.190 liter op. Niet gek!

2. Goed voor je huid

Urine is steriel en heeft een desinfecterende werking. Helmaal niks vies aan dus! En wist je dat het zelfs kan helpen bij het herstel van wondjes en huiduitslag? Laat het lekker lopen dus!

Heb je last van ernstige wonden, infecties of uitslag? Dan adviseren wij met klem om een arts te zien voordat je het met urine oplost.

Hoe denk jij over plassen onder de douche?

En, bij welk douche-plas kamp behoor jij? Kan je zeggen dat je je mening na het lezen van dit artikel bijstelt? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook