fb
Damespraatjes Damespraatjes

Paus weert homo’s bij priesteropleiding: “Bij twijfel niet toelaten”

In Nederland leven we in een land waar je mensen niet mag afwijzen op basis van hun geslacht, ras, afkomst, uiterlijk of geaardheid. Hoewel het ook hier natuurlijk nog veel te vaak mis gaat, is alleen al zeggen dat het niet mag een begin. Waar het blijkbaar heel anders gaat, is in het Vaticaan. De Italiaanse krant La Stampa schrijft in een artikel dat paus Fransiscus homoseksuele mannen buiten de priesteropleiding wil houden.

Kwaliteit boven kwantiteit

“Houd de toelating tot de seminaries in de gaten, houd je ogen open”, zou de paus gezegd hebben. “Als er enige twijfel bestaat, is het beter hen niet binnen te laten”. Zei hij tijdens een bijeenkomst van bischoppen. Hij zou ‘kwaliteit boven kwantiteit’ willen stellen en bij twijfel aan de geaardheid, een man direct willen afwijzen.

Vreselijk

Hoe denk jij hier over? Persoonlijk vind ik dit echt vreselijk om te lezen. Het staat haaks op waar ik in geloof, namelijk gelijkheid. Ik vind dat iedereen de baan zou moeten kunnen hebben zie hij of zij wil. Mits iemand gekwalificeerd is uiteraard. Je geaardheid heeft hier in mijn ogen niks mee te maken.

Wat vind jij?

Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd naar jouw mening!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook