fb
Damespraatjes Damespraatjes

Patricia Smink, Zomerse verleiding

Eindelijk, het is zomer, het wordt weer lekker warm. De mensen zien mij na die lange en koude winter weer staan. Ik kan het stof van me laten afpoetsen om mijn schoonheid weer te laten zien. Na een lekker bad heb ik zin om met mezelf te pronken, mezelf met pracht en praal aan de wereld te laten zien. Ik durf het zeker van mijzelf te zeggen: ik ben mooi en stralend deze zomer, de mensen willen me hebben!

Mijn figuurtje is perfect. Ik ben ontzettend slank en heb tegelijkertijd een mooie, volle kop. Dit is te danken aan mijn liefde voor fruit. Aardbeien, citroen, sinaasappelsap, allemaal vind ik ze even lekker. Ik sta stevig en zelfverzekerd op mijn pootje. Charmant kun je mij ook gerust noemen, en trots kun je met mij overal vertonen. Ik ben in alle situaties, op alle feestjes en partijen op mijn best. Ik ben erg sociaal ingesteld, ik proost met iedereen die ik tegenkom.

Ik heb een grote garderobe waarin alle kleuren van de regenboog te vinden zijn. Een fleurig geheel. Pisanggroen en Curaçaoblauw zijn mijn favoriete tinten. Amarettobruin vind ik iets minder, zo somber. Ik hou ook van tierelantijntjes die ik in alle kleuren, soorten en maten heb.

Een fleurige tante ben ik dus, die graag opvalt in de mensenmassa. Ik draag vaak een parapluutje. Op zomerse feestjes is het meestal erg warm en ik houd mijn hoofd graag een beetje koel. Het parapluutje maakt me iets opvallender en zorgt er tegelijkertijd voor dat ik niet oververhit raak.

Men zegt dat ik een verleidster ben, ik kan me daar wel in vinden. Iedereen kijkt op als ik voorbij kom. Ik trek de aandacht van mensen. Met gemak sjans ik met meerdere mensen op een avond. Iedereen die zich tot mij aangetrokken voelt, drukt al gauw zijn lippen op mijn bovenlijf terwijl handen mijn middel stevig vast blijven houden. Ze vinden mij zoet en geweldig. Men is onder de indruk van mij. Soms kunnen ze gewoon niet meer van mij afblijven en raken ze helemaal buiten zinnen, ze zweven naar een andere wereld. Ze willen sex on the beach, maar er zijn grenzen. Het is een groot compliment dat mensen van mij houden. Ik baal alleen dat sommigen van mijn aanbidders lippenstift gebruiken, dat geeft van die nare vlekken.

Gelukkig ben ik zo perfect dat ik heel goed weet wat mijn tekortkomingen zijn. Het gebeurt regelmatig dat ik teveel alcohol tot mij neem en daardoor wat geshaked reageer. Ik kan mensen een heel gemene hoofdpijn bezorgen. Ze vertellen altijd dat het dan lijkt of er een man met een hamer in hun hoofd zit die alles wat er kapot kan aan gort slaat. Vaak hebben ze het zelf uitgelokt. Ze weten dat ik een bloedhekel heb aan kou en toch pesten ze me door ijsblokjes in zijn nek te gooien.

De afsluiting van een gezellig feest vind ik soms wat minder. Mensen worden vervelend en wat hardhandig. Zonder te vragen word ik van het terras afgehaald en binnen neergezet. Ik word met mijn kop het water ingeduwd dat meestal gloeiend heet is. Ik ben dan blij als ik de theedoek weer zie, dan is het ergste achter de rug. Schoon en droog word ik aan de kant gezet. Daar kan ik uitrusten en me weer in alle rust gaan verheugen op de volgende mooie zomerdag.

Ik ben mooi en word iedere zomerse dag mooier gemaakt. Barmannen kleden mij aan met de lekkerste mixen in de meest vrolijke kleuren en met de lekkerste smaken. Versiersels met aardbeien, parapluutjes, rietjes en soms zelfs vuurwerk maken mij het tot een waar kunstwerk. Ze drukken mijn hoofd in de limonade en rollen me dan in de suiker zodat ik  met een prachtige diadeem draag als ik aan gasten geserveerd word. Ik ben het meest trotse, mooiste en lekkerst gevulde cocktailglas van deze zomer, Proost!

Patricia Smink

Ik ben Patricia Smink, een dertiger die graag op het creatieve vlak bezig is. Mijn creatieve kant komt boven in mijn werk als activiteitenbegeleidster in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Verder ga ik graag met mijn hond de natuur in om mooie plaatjes te schieten. Schilderen, dreamcatchers maken en schrijven zijn andere hobby’s. Ik heb een cursus journalistiek afgerond en hoop in de toekomst meer met letters te kunnen toveren dan alleen op mijn blog.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Dorothy Macready -

I enjoyed reading Patricia’s story

Reageer ook