fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pasgetrouwd stel stuurt rekening voor diner naar gasten die niet kwamen opdagen

Bijna 3 jaar geleden zijn Ward en ik getrouwd. Het was echt zo’n geweldige dag! Alles was tot in de puntjes geregeld, we hadden een leuke club gasten en het was een van de mooiste dagen van ons leven. Waar wij wel van schrokken, waren de kosten… Natuurlijk was dit het helemaal waard, maar duur was het wel. Wat ook fijn was, is dat iedereen die er was ook een geweldige dag en avond heeft gehad. En dat iedereen ook daadwerkelijk aanwezig was! Dat schijnt weleens anders te zijn… 

Wat zou jij doen als je ruim 100 euro per gast aan het diner uitgeeft en twee gasten komen komen niet opdagen? Een pasgetrouwd Amerikaans stel overkwam het en zij hadden een wel heel opmerkelijke oplossing: zij stuurden de twee gasten die niet zijn komen opdagen op hun huwelijk op Jamaica een rekening van 240 dollar.

Rekening

Doug en Dedra vierden hun trouwen een paar jaar geleden niet op zomaar een plek, maar kozen voor het prachtige Royalton Negril Resort & Spa op Jamaica. De gasten waren daar op hun uitnodiging (en kosten1) en het schoot het echtpaar dan ook in het verkeerde keelgat dat er twee mensen niet kwamen opdagen. Ze stuurden een factuur met de kosten voor de ‘No Show Reception Dinner’.

Peperduur

Ik heb nog niet eerder gehoord dat gasten die niet kwamen opdagen een rekening gepresenteerd kregen. Toch vind ik het helemaal niet zo gek.. Bij een huwelijk is alles peperduur en het is dus ook gewoon hartstikke vervelend als mensen zonder afzegging wegblijven. Op die plek hadden in dat geval andere mensen kunnen zitten of de dinermenu’s hadden nog afbesteld kunnen worden.

Zou jij een naheffing sturen als er gasten niet op jouw feestje komen opdagen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Syl -

Als er minder gasten zijn, wordt er normaal door het restaurant rekening meegehouden en van de rekening afgetrokken

Nelly zwerts -

Jazeker
Zou ik hun ook de rekening sturen

Reageer ook