fb
Damespraatjes Damespraatjes

Parkeren bij luchthavens is duur! Kan dat nou niet anders?

Zwanger, kotsmisselijk en met een huilende peuter kwamen wij vorige zomer terug uit Florida. Na een flinke vertraging en een lange vlucht landden we eindelijk weer veilig op Schiphol. Hier bleek de deur van het vliegtuig kapot te zijn en moesten we ook hier lang wachten. Uiteindelijk uit het vliegtuig bleek de wachttijd bij de douane zo’n 2 uur te zijn én lagen onze koffers na deze 2 uur wachten ook nog niet op de band. 

Onaangename verrassing

Toen we ruim drie uur na onze landing eindelijk met ons inmiddels slapende meisje bij de betaalautomaat op Lang Parkeren aankwamen, deden we nog een leuke ontdekking: er mocht maar liefst 175 euro worden afgetikt. Ja, dat lees je goed: honderdvijfenzeventig euro. Je moet er tegenwoordig heel wat voor over hebben om op vakantie te gaan! Kan dat parkeren nou niet goedkoper?

Heel erg duur

De officiële parkeerplaatsen van het vliegveld zijn altijd super duur. Maar door vooraf goed je research te doen én al voor vertrek een plekje te reserveren, kan je veel geld besparen. En dat is altijd lekker als je op vakantie gaat! Want zeg nou eerlijk: geef jij die € 175 liever uit aan een parkeerplek of spendeer je hem liever met je voeten in het zand bij die leuke beach club. Ik weet het wel…

Goedkoper

Goedkoper parkeren bij luchthavens? Dat kan! In dat geval parkeer je je auto niet op het officiële parkeerplaats van de luchthaven, maar kies je voor een parkeerplaats daar net buiten. Deze parkeerplekken zijn heel geschikt als je de auto wat langer laat staan en ze hebben vaak een shuttleservice of liggen op loopafstand van de luchthaven. Zo ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je hem op de officiële parkeerplek neerzet.

Fijne dienst

Op een website als Parkos kun je dit soort parkeerplaatsen vinden. Je voert in vanaf welke luchthaven je vliegt – bijvoorbeeld luchthaven Eindhoven parking – en van wanneer tot wanneer je een plek nodig hebt. Je ziet dan in één overzicht verschillende parkeeropties, tarieven, de afstand naar de vertrekhal, of er een shuttleservice is en of je de sleutels afgeeft. Door voor vertrek een plek te reserveren ben je nog voordeliger uit!

Een stuk slimmer

Ik kan me nu echt niet meer voorstellen dat wij onze auto eerst altijd op de dure officiële plek hebben neergezet. Na een lange en dure reis heb je geen zin om veel parkeergeld af te tikken. Het kan gelukkig dus een heel stuk slimmer!

Praat mee

Waar parkeer jij altijd als je op vakantie bent geweest? Of pak je liever een taxi of het openbaar vervoer? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook