fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ouch: Nederlands verkozen als minst sexy taal ter wereld!

Ooit een vakantieliefde gehad die je eigenlijk niet kon verstaan, maar wat helemaal niet uitmaakte omdat alles wat hij/zij zei sexy klonk? Dan ben je niet de enige! De taal van de liefde is internationaal en daarbij heb je vaak geen woorden nodig. Wil je van die vakantieliefde een duurzame en diepgaande relatie maken? Dan ga je de betekenis wél nodig hebben. Het is maar goed dat je niet altijd naar duurzaam en diepgaand op zoek bent 😉 Maar wat is nou dé taal die ieders hoofd op hol brengt, zonder dat je verstaat wat er wordt gezegd?

Hoge hartslag

Taalplatform Preply onderzocht wat de meest en minst sexy talen ter wereld zijn. Om dit te onderzoeken lieten ze een groep mensen naar flirterige teksten in verschillende talen. Hierbij werd gekeken naar de hartslag van de deelnemers; hoe hoger deze werd, des te spannender vinden ze de taal. Talen waar de hartslag tijdens dit onderzoek hoog bij opliep, zijn Italiaans, Portugees en Frans. En tja, als ik eerlijk moet toegeven vind ik Frans en Italiaans ook wel heel erg sexy talen. Portugees wat minder. Maar hé, ieder z’n ding!

Lees ook: Zelf gel-nagellak verwijderen? Zo doe je dat!

Minst sexy taal

Nu naar de minder sexy talen. En ik kan je teleurstellen, daar hebben wij heel ‘goed’ gescoord! Koreaans, Hindi en Nederlands kwamen tijdens het onderzoek namelijk als minst sexy taal uit de bus. Hierbij was Nederland de absolute verliezer! Wat is er nou sexyer dan ‘Scheveningen’, ‘patatje joppie’ en ‘gorgelen’? Niet te begrijpen, zulke mooie woorden 😉

Nederlands sexy laten klinken

Spreek je geen Frans, Italiaans of Portugees? Er zijn trucjes om zelfs Nederlands sexy te laten klinken. Dit doe je door met een lagere stem te praten, dit straalt autoriteit en zelfverzekerdheid uit. Ook is het belangrijk om wat langzamer te praten, dit zorgt ervoor dat alles goed verstaanbaar is en lekker luistert. Tot slot zou je af en toe een kreuntje, zuchtje of het over laten slaan van je stem kunnen toevoegen. Zo klinkt zelfs de zin “zullen wij een patatje joppie op de pier van Scheveningen gaan eten?” nog sexy!

Wat vind jij de meest en minst sexy taal ter wereld? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook