fb
Damespraatjes Damespraatjes

Organiseer jij het buurtfeest? Zo pak je het professioneel aan!

buurtfeest

Lekker kletsen met je favoriete buurvrouw en eindelijk die leuke nieuwe buurman een handje geven: daar is het buurtfeest voor bedoeld. Ben jij dit jaar aan de beurt om de organisatie op je te nemen? Leuk! Wij geven tips voor het organiseren van een buurtfeest. Zo pak je het professioneel aan!

Geld inzamelen

Een feest is nergens zonder een mooi budget. Het bedrag dat jullie nodig hebben is natuurlijk helemaal afhankelijk van jullie wensen en kan op diverse manieren verzameld worden. Ik ben een groot voorstander van het verkopen van kaartjes voor het feest. Zo kunnen de mensen die meedoen makkelijk een bijdrage leveren en hoeven de mensen die er niet bij zijn niets te doen. Denk bijvoorbeeld aan online tickets verkopen, op deze manier heb je er zelf zo min mogelijk werk aan en heb je steeds inzicht in het aantal verkochte kaartjes. Het geld is dan vóór het buurtfeest binnen en achteraf hoeven er dan geen Tikkies verstuurd te worden.

Zelf koken of catering

Hebben jouw buren zin en tijd om zelf de keuken in te duiken? Dan is het gezellig en voordelig om iedereen een gerecht te laten maken. Als je buren druk zijn en/of wat meer te besteden hebben, kun je ook voor catering kiezen. Niemand hoeft zich zo druk te maken over het eten, er is voor iedereen iets lekkers en jullie kunnen de focus volledig leggen op het kletsen met de buren. Wil je besparen op de catering? Laat iedereen dan z’n eigen drankjes meenemen. Dit scheelt enorm en zo kan iedereen precies drinken waar hij/zij zin in heeft.

Regen of zonneschijn

Omdat een buurtfeest flink wat organisatie vergt én omdat je wil dat er zo veel mogelijk buren aanwezig zijn, ligt de datum vaak ver van tevoren vast. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. In juni kan het bijvoorbeeld heerlijk warm en zonnig zijn, maar een regenachtige middag met 13 graden is ook geen uitzondering. Vraag in de buurt of er mensen zijn met party tenten, zo kun je die bij regen of extreme zon opzetten. Laat het budget het toe? Dan zou je deze ook kunnen huren.

Activiteiten voor de kinderen

Om het ook voor de kinderen een onvergetelijke middag te maken, is het leuk om wat activiteiten voor te bereiden. Vraag een paar oudere buurkinderen of ze hierbij willen helpen. Denk aan een tafeltje waaraan geschminkt kan worden, organiseer een wedstrijdje zaklopen of koekhappen en/of huur een springkussen. Als de kids happy zijn, zijn de ouders het ook!

Opbouw- en afbouwploeg

Vraag een clubje buren om te helpen met het op- en afbouwen van het buurtfeest. Het kan best een heel klusje zijn en niet iedereen helpt hier uit zichzelf bij. Ik houd altijd aan dat ongeveer 10 procent van de hoeveelheid gasten hierbij te hulp moet schieten. Bij een feest met 200 mensen zijn 20 mensen nodig om het snel strak te trekken. Zo ziet jullie buurt er binnen no time weer uit om door een ringetje te halen.

Afbeelding: Elevate via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook