fb
Damespraatjes Damespraatjes

Opzetborstels voor elektrische tandenborstels zijn duur! Kan je voor een goedkoop merk gaan?

Met een man die tandarts is, verwachten mensen dat wij het thuis op poets-gebied helemaal onder controle hebben. Ze denken dat wij elke dag keurig twee keer de tanden van onze peuter poetsen, dat wij zelf nóóit ons bed induiken zonder gepoetst te hebben en dat wij een probleemloos gebit hebben. Ik kan je vertellen: dat zit wel anders! Ook wij hebben soms moeite met het poetsen van de tanden van onze peuterpuber, ook wij duiken zo nu en dan wel eens (stiekem) ongepoetst in bed en ook wij hebben soms een gaatje. Net mensen dus 😉 

Over naar elektrisch

Nog een voorbeeld waaruit blijkt dat het bij ons ook niet altijd perfect gaat, is het feit dat wij pas sinds een paar maanden elektrisch poetsen. Er is al heel lang bekend dat poetsen met een elektrische tandenborstel beter is voor de mondhygiëne. En toch stonden er bij ons nog ‘gewoon’ normale tandenborstels in de badkamer. Sinds een aantal maanden zijn ook wij ‘om’ en dat is echt een vooruitgang. Het poetst prettiger, we hebben minder last van tandsteen en zelfs onze peuterpuber vindt poetsen ineens leuk.

Elektrisch poetsen is voor onze mond dus echt een vooruitgang! Maar waar ik wel altijd stijl van achterover sla, zijn de prijzen van de bijbehorende borsteltjes. Wat zijn die duur! De borstels van huismerken zijn een stuk goedkoper… Maar zijn die ook net zo goed?

Beste uit de test

In het onderzoek testte de Consumentenbond 15 verschillende opzetborstels voor elektrische tandenborstels. De uitkomst van de test is duidelijk: de Oral-B CrossAction opzetborstel komt als beste uit de test. Op de tweede plek zien we de Oral-B Sensi Ultrathin en op de derde plek de opzetborstel van Derlon.

Het advies van de Consumentenbond

“Ons advies is simpel: heb je een elektrische tandenborstel van Oral-B? Poets dan ook met borstels van Oral-B. Alternatieve borstels zijn een stuk goedkoper, maar ze verwijderen ook minder goed plak. Geen enkele alternatieve borstel doet het zo goed als de Oral-B CrossAction-borstel. De Sensi Ultrathin-borstel van Oral-B, voor gevoelige tanden, verwijdert minder goed plak. De prijzen voor Oral-B opzetborstels bij supermarkt of drogist zijn wel erg hoog. Voor 2 CrossAction-borstels betaal je gemakkelijk meer dan €13. Ons advies: koop de opzetborstels in grootverpakking online. Tien CrossAction-borstels heb je dan al voor €30. Vind je dat nog steeds te duur? Dan kun je de alternatieve opzetborstels van Jumbo of Derlon (verkrijgbaar bij Plus) overwegen. Deze borstels zijn identiek aan elkaar en het zijn de beste alternatieve borstels. Als je helemaal goedkoop wilt poetsen, kun je opzetborstels bij Action kopen. Deze haalden net een voldoende en kosten maar 37 cent per borstel” lezen we op de website van de Consumentenbond.

Wil je de hele test en alle resultaten bekijken? Dat kan hier!

Wat kan je nog meer doen?

Elektrisch poetsen is één manier om je gebit te helpen gezond te blijven. “Daarnaast is het belangrijk om je gebit twee keer per jaar door een preventie assistent of mondhygiënist schoon te laten maken. Er zijn altijd lastige plekken waar je met poetsen niet goed bijkomt of tandsteen wat je zelf niet kunt verwijderen. De preventie assistent en mondhygiënist kunnen dit wel schoon maken” vertelt tandarts Ward Lange van Tandartspraktijk Emmeloord. “Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om twee keer per jaar een controle door de tandarts uit te laten voeren.”

Hoe poets jij?

Poets jij al elektrisch? Of maak je nog gebruik van een handtandenborstel? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

afbeelding boven tekst: Wikipedia Commons

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

anoniem -

ja, ik poets met sonicare.. die opzetborstels zijn ook idioot duur. Als je minima bent kun je dat ook niet altijd betalen allemaal. De tandarts? Echt, die is veel te duur! Vorig jaar: ruim 100 euro voor een controle en gebitsreiniging. Het is echt niet op te brengen meer. De verzekering is al helemaal niet op te brengen en die vergoed ook weinig. Ik poets dus met goedkope opzetborstels en ga eens in de 2 of 3 jaar naar een tandarts als ik weer genoeg gespaard heb.

Joris -

Ik heb geen interesse om tussen 3 tandenborstels te liggen, nee.

Wappa -

Hahahaha
Joris.
Vanwaar je belangstelling.
Wil je ertussen liggen ofzo.

Reageer ook