fb
Damespraatjes Damespraatjes

Openhartig: Vivian is allergisch voor sperma

Huismijt, pollen, pinda’s, garnalen of katten… Bijna iedereen is wel ergens allergisch voor. De ene allergie is heftiger dan de ander en niet elke allergie komt even vaak voor. Zo is een vriendin van me allergisch voor appel. Maar, doet ze hem heel even in de magnetron? Dan kan ze hem wel eten. Best bijzonder toch? Wie ook een hele bijzondere allergie heeft, is de 48-jarige Vivian. 

Eerste vriendje

Eerst schaamde ze zich ervoor, maar tegenwoordig kan Vivan er goed over vertellen: haar sperma allergie. “Je kunt je wel voorstellen dat het als 17-jarig meisje niet bepaald het onderwerp is waar je met je klasgenoten over wilt praten. Maar in de loop der jaren heb ik me over de schaamte heen kunnen zetten.” begint Vivian ons openhartige gesprek.

Toen Vivian 17 jaar was had ze voor het eerst een vriendje. “Bas, heette hij. We zaten bij elkaar op de opleiding voor fysiotherapie en al snel sprong de vonk over. Alles liep normaal. We gingen daten, zoende met elkaar en na een paar weken gingen we voor het eerst met elkaar naar bed.” Vivian en Bas zijn dol op elkaar en haar eerste keer seks was dan ook heel erg bijzonder. “Ik was helemaal in de wolken.”

Gekke reactie

Een half uur na haar eerste keer, voelt Vivian een gek gevoel in haar vagina. “Het begon te branden en mijn vagina zwol helemaal op.” Vivan raakt een beetje in paniek, maar Bas stelt haar gerust. “Hij zei dat het heel normaal was dat de vagina pijnlijk aanvoelt als je voor de eerste keer seks hebt gehad. Ik geloofde hem en schonk er geen aandacht meer aan.” Maar ook de keren daarna bleef Vivian een heftige reactie krijgen na de seks. “Toen had ik door dat het niks met de eerste keer te maken had.”

Vivian schaamt zich enorm en vertelt er verder niks meer over tegen Bas. “Hij was mijn eerste vriendje. Ik was hoteldebotel en wilde hem niet afschrikken met mijn pijntjes. Hoewel ik veel last had na het vrijen, besloot ik het toch voor mezelf te houden.” Ook haar vriendinnen vertelt Vivian niet over de reactie van haar vagina op seks met Bas. “Ik voelde me raar en vond het gewoon heel gênant.”

Geen seks meer

Uiteindelijk strandt de relatie met Bas en blijft Vivian een tijd vrijgezel. “Na mijn studie ging ik aan de slag als fysiotherapeute in een revalidatiecentrum. Ik maakte lange dagen en had geen behoefte aan een relatie. Ook werd ik helemaal niet warm van het idee aan seks.”

Na twee jaar komt hier verandering in. “Op mijn werk ontmoette ik Willem, een leuke patiënt die bij mij onder behandeling was. Hij was met skiën hard gevallen en had zijn heup gebroken. Ik mocht hem in een langdurig revalidatietraject begeleiden. Hier sloeg de vonk over.” Vivian en Willem beginnen met daten en zijn al snel onafscheidelijk. “We waren elke dag samen, maar de seks bleef uit. Ik durfde het gewoon niet.”

Naar de huisarts

Willem houdt veel van Vivian en vindt het niet erg om te wachten. Maar, hij is wel benieuwd waarom Vivian de boot zo afhoudt. “Ik durfde het hem niet te vertellen, maar uiteindelijk heb ik het gedaan. Hij reageerde heel lief en stimuleerde me op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem.” Uiteindelijk hebben we gevreeën en ook toen kreeg ik weer last van een pijnlijke vagina. We zijn die dag daarna samen naar de huisarts gegaan.”

De huisarts van Vivian weet aanvankelijk niet wat er aan de hand is. “Ik werd zonder oplossing naar huis gestuurd.” Toch willen Vivian en Willem het niet opgeven. “Willem kwam met het idee om eens met een condoom te vrijen. Dit hebben we gedaan en toen had ik geen last van pijn en zwelling. Zo kwamen we er zelf achter dat het niet de penetratie was waar ik last van had, maar dat het om het sperma ging.” Vivian bezoekt opnieuw haar huisarts en hij komt dan tot de conclusie dat het een sperma allergie is.

Vrijen met condoom

Vivian vindt het nieuws alles behalve leuk, maar weet nu in ieder geval wat er aan de hand is. “Sindsdien vrijen Willem en ik altijd met condoom. Niet alleen vaginaal reageer ik op sperma, maar ook oraal en op de rest van mijn lijf. In het verleden hebben we in verband onze kinderwens meerdere malen zonder condoom gevreeën. Uiteindelijk is helaas gebleken dat ik geen kinderen kan krijgen. Dit heeft niks met mijn allergie voor sperma te maken en was wel een extra klap voor mij. Willem en ik hebben dit geaccepteerd en leven heel gelukkig met z’n tweeën.”

Vivian schaamt zich inmiddels helemaal niet meer voor haar allergie en vertelt mensen er altijd over als het ter sprake komt. “Het is niks om je voor te schamen. Gewoon domme pech! Gelukkig kan ik er heel goed mee leven en wil ook andere vrouwen die een allergie voor sperma hebben stimuleren om er wél over te praten. Dat kan alleen maar opluchten!”

Wij nodigen jullie van harte uit om (op respectvolle wijze) op het verhaal van Vivian te reageren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook