fb
Damespraatjes Damespraatjes

Openhartig: Annemarie (43) heeft moeite met het seksleven van haar beste vriendin

Preuts wil Annemarie zichzelf niet noemen, selectief wel. “Ik was zeventien jaar toen ik voor het eerst seks had. Hij was vijfentwintig en had lief gewacht tot ik er aan toe was om met hem naar bed te gaan. Ik vond het zalig en speciaal.” Ze duikt, ondanks dat ze momenteel single is, niet met Jan en alleman in bed. Haar vriendin Freya doet dat wel. “Ik vind dat niet oké, maar wat kan ik er van zeggen?”

Open over seks
Het valt haar op dat vrouwen nauwelijks over seks praten. “Of ze er moeite mee hebben of zich schamen, ik weet het niet. Ik heb altijd redelijk makkelijk over seks kunnen praten. Bij ons thuis werd er openlijk over gepraat en ik kon met vragen erover altijd bij mijn moeder terecht.” Haar beste vriendin Freya, die ze sinds haar vierde kent, werd daarentegen altijd heel kort gehouden. Mocht niet alleen met jongens slapen en praten over vrijen was not done. “Het gevolg laat zich raden: Freya is en gaat nog steeds helemaal los. Als we naar de kroeg gaan, verlaat ze de kroeg nooit alleen. Elke keer weer pikt ze een man op die ze mee naar huis neemt en waarmee ze naar bed gaat.”

Op zoek naar liefde
Annemarie heeft er moeite mee. Er wordt flink geroddeld over haar vriendin, ze staat in de stad waarin ze wonen bekend als een slet. “Dat doet me pijn. Want Freya is geen slet, ik weet dat ze het doet om de bevestiging te krijgen dat ze de moeite waard is. Ze is wanhopig op zoek naar liefde en naar de erkenning die ze vroeger als meisje nooit heeft gekregen. Door met mannen naar bed te gaan, voelt ze zich zoveel beter. Mooier. Vrouwelijker. Maar de kater volgt telkens weer, want die mannen gaan één keer met haar naar bed en daarna weer terug naar hun vrouw.”

Oud zeer
Verschillende keren heeft Annemarie een poging ondernomen om met Freya te praten. Geprobeerd haar naar een psycholoog te krijgen. “Ik denk dat er zoveel oud zeer in haar zit. Ze komt daar niet uit. Het contact met haar ouders is minimaal en moeizaam en daarover doet ze heel stoer, maar ik weet dat het haar veel pijn doet. Ze duwt haar gevoelens weg door seks te hebben.”

Condooms
Dat is op zich al verontrustend genoeg, maar wat nog veel zorgwekkender is, is dat Freya het regelmatig onveilig doet. Eén keer ging het mis en raakte ze zwanger. Annemarie hield haar hand vast toen ze werd geaborteerd. Later begon ze over condooms. “Ik vroeg Freya waarom ze geen condooms gebruikte. Niet alleen om een zwangerschap te voorkomen, maar ook soa’s. Ze zei dat ze niets tegen condooms had, maar ja, in het heetst van de strijd vergat je soms een rubber erom heen te doen. Onbegrijpelijk vind ik dat.” Ze vindt het ook steeds moeilijker om het voor haar vriendin op te nemen als ze roddels over haar hoort. “Ze is echt de talk of the town en sommige mensen denken dat ik zo ook in elkaar steek. Dat is niet zo. Ik heb one night stands maar doe het altijd veilig. Ik koop mijn condooms online. En omdat ik een bulk koop, kosten ze maar zestien cent per stuk. Dus ik heb altijd een voorraadje. Ik wil er gewoon zeker van zijn dat ik niets oploop, zeker bij wisselende contacten. Kon ik Freya maar zover krijgen dat zij dat ook doet. Want ik maak me echt zorgen om haar.”

Wat vind jij? Maakt Annemarie zich terecht zorgen om haar vriendin? Of moet Freya lekker zelf weten wat ze doet? We zijn heel benieuwd naar jullie mening hierover. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook