fb
Damespraatjes Damespraatjes

Openhartig! Angela (47) baalt van enorm van Netflix

Met weemoed denkt Angela terug aan de zaterdagavonden toen ze klein was. Met natte haartjes in pyjama op de bank en met een bakje chips en een glaasje ranja naar de Wie-Kent-Kwis kijken. Samen met haar ouders en zusje. “Ik verlang soms zo naar die gezelligheid van toen. In mijn gezin gaat iedereen zijn eigen gang en leven we volkomen langs elkaar heen.”

Haar puberkinderen lijken verkleefd met hun mobiel. En als ze niet op hun mobiel zitten, dan zijn ze aan het gamen. “Toen ik nog veel thuiswerkte kwam het me wel eens goed uit als ze aan het gamen waren, want dan hielden ze tenminste hun mond en kon ik zakelijke telefoongesprekken voeren. Nu ik nog maar drie dagen en op kantoor werk is dat niet meer nodig en wil ik graag wat leuks met ze ondernemen.” Maar daar hebben de kinderen van Angela geen zin in. Naar een museum? Saai! Wandelen in het bos? Doe effe normaal! Angela zucht. De verbinding in haar gezin is ver te zoeken. Ze bekent dat ze zelf ook talloze keren op een dag haar telefoon oppakt. Dan checkt ze Instagram, kijkt naar Youtube en scrolt door Facebook. “Gewoon uit pure verveling. Ik betrap me er weleens op dat ik foto’s bekijk van mensen die ik niet eens ken. Echt gewoon wildvreemden. Waarom?!”

Lees ook: Waarom iedereen naar St. Johann op vakantie zou moeten!

Netflix

De komst van Neflix in huis heeft er nou niet bepaald voor gezorgd dat de onderlinge band is verstevigd. “Iedereen kijkt nu op zijn eigen tijd zijn eigen serie. Mijn man kijkt naar programma’s die mij niet kunnen boeien en in plaats dat we, zoals vroeger, samen naar CSI kijken, hangt hij voor de buis en sta ik te strijken. Series die ik leuk vind, kan hij niet waarderen. Ik mis onze gesprekken en het tegen elkaar hangen op de bank. Vroeger toen de televisie uitging, liepen we samen naar boven om naar bed te gaan. Soms lazen we nog wat of we hadden lekker seks. Omdat mijn man echt verslaafd is aan Neflix, zegt hij telkens dat hij er aan komt, maar negen van de tien keer duurt dat zo lang dat ik al lig te slapen als hij onder het dekbed kruipt. Ik mis de intimiteit tussen ons en heb het idee dat we steeds verder van elkaar afdrijven. Als ik hem nu wil verleiden reageert hij korzelig op me waardoor ik afgewezen en niet aantrekkelijk voel.”

Keiharde afspraken

Laatst tijdens het eten is Angela erover begonnen. Maar ze werd zowel door haar man als kinderen niet serieus genomen. Ze vonden dat ze niet zo ouderwets moest doen en dat dat tegenwoordig nou eenmaal zo was. “Door mijn kinderen werd ik uitgelachen en mijn man liet duidelijk merken dat ik me aanstelde. Ik heb het erover gehad met vriendinnen, maar bij zij kennen het probleem niet. Eentje heeft geen Neftlix en de ander heeft keiharde afspraken gemaakt waaraan iedereen zich moet houden en het ook doet. Daarvoor is het bij ons te laat. En ik vind dat heel, heel jammer.”

Herken je het probleem van Angela? Hoe heb jij dat opgelost? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook