fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op zoek naar een cadeautje? Woezel en Pip Speelgoed is altijd goed!

Wie wordt er nou niet vrolijk van Woezel en Pip, de twee hondjes die doldwaze avonturen beleven in de boekjes van Guusje Nederhorst? De in 2004 overleden actrice en schrijfster van deze boeken heeft nooit geweten hoe succesvol haar verhalen zijn. Naast de vrolijke boekjes is er ook Woezel en Pip Speelgoed te koop.

Mijn mannen, 7 en 9, vinden de vrolijke viervoeters van Guusje inmiddels niet meer ‘stoer’, maar hebben vroeger de verhalen verslonden. Als ik cadeautjes moet kopen voor jarige kinderen, kom ik steevast met iets thuis van Woezel en Pip. En ik heb nog nooit meegemaakt dat de jarige het cadeautje wilde ruilen omdat het niet leuk was.

Vloerpuzzel

Ik heb wat favorieten die ik graag cadeau geef: zo is er voor kinderen vanaf 3 jaar een heel leuke vloerpuzzel van hout, bestaande uit vijftien stukken. De puzzel kost tien euro en succes verzekerd. Mijn vriendin, moeder van een meisje van 4 jaar, zocht nog een leuk schoencadeautje en vroeg of ik een idee had. Jazeker. Heel leuk en betaalbaar (zes euro) is het kwartetspel. De kaarten hebben leuke illustraties van Woezel en Pip en hun vriendjes. Het spel is geschikt voor twee tot vier spelers en voor kinderen vanaf vier jaar. De dochter van mijn vriendin was heel blij met dit schoencadeautje hoorde ik later.

Heel gaaf, maar wel wat duurder, vind ik de opbergkist. Die is zo leuk! Kost vijftig euro, maar is ook meer meubel dan speelgoed. De kist is ideaal op een kinderkamer; al het speelgoed kan er mooi in. Opgeruimd staat netjes.

Goed doel

Mooie bijkomstigheid van het Woezel en Pip Speelgoed is dat een deel van de opbrengst ervan naar Stichting Vergeten Kind (voorheen het Guusje Nederhorst Foundation) gaat. Deze foundation is opgericht door zanger Dinand Woesthoff die met Guusje was getrouwd. Stichting Vergeten kind helpt kinderen die op wat voor een manier dan ook hulpbehoevend zijn. En dat vind ik een mooi idee als ik een kind een cadeau geef.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook