fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op welk moment in je zwangerschap zoek je een geboortekaartje uit?

Op dit moment ben ik 21 weken zwanger en dus officieel over de helft! Ondanks dat dit mijn tweede zwangerschap is (en alles dus een stuk minder spannend is dan de eerste keer), blijft het een bijzonder moment. De bevalling is voor het eerst dichterbij dan de bevruchting en daar word ik heel erg blij van. Want zeg nou eerlijk: het kindje fijn in je armen kunnen houden is toch nét iets fijner dan hem of haar in je buik dragen. 

Geen kaartje

Velen van jullie weten waarschijnlijk wel dat ik bij de geboorte van Sophia geen geboortekaartjes heb laten maken. Ik beviel een stuk vroeger dan gedacht (bij 37 weken al), moest er direct na de geboorte niet aan denken en tegen de tijd dat ik weer aan het werk ging, kon ik er de tijd niet meer voor maken.

Een nieuwe kans

Gelukkig heb ik eind mei een nieuwe kans! Onze tweede dochter wordt dan geboren en dit keer wil ik zeker wél een geboortekaartje laten maken. Niet eens zozeer voor onszelf, maar vooral voor onze vrienden en familie. Ook wil ik dan meteen alsnog een mooi geboortekaartje voor Sophia laten maken en deze aan onze familie geven. Mooi om te bewaren voor later.

Idee bedenken

De fout geen kaartje te maken, maak ik dus nooit meer. Maar wanneer doe je dat nou, geboortekaartjes kopen? Mijn advies: plan in de eerste week van je verlof een gezellig avondje met je geliefde en duik er samen in. Spreek af dat jullie niet van tafel gaan, voordat er een mooi kaartje is bedacht. Maak ook samen een lijst naar wie het kaartje na de geboorte allemaal gestuurd gaat worden. Deze gegevens kan jij in de komende dagen verzamelen (je hebt immers zeeën van tijd als je niet meer hoeft te werken).

Bestelling doorgeven

Het daadwerkelijke bestellen van het kaartje, doe je na de geboorte. De meeste ouders vinden het leuk om de exacte geboortedatum, tijd en het geboortegewicht op het kaartje te delen. Wil je er ook een foto aan toevoegen? Maak deze dan in de kraamweek. Zo kunnen jullie hem allebei goedkeuren.

Verzendservice

Tot slot geef je de definitieve opdracht door. De drukker gaat dan aan de slag met het kaartje. Sommige aanbieders hebben een gratis verzendservice. Zij adresseren de kaartjes en doen ze op de post. Dit scheelt heel wat schrijfwerk!

Geboortekaartjes kopen: wanneer ben jij het van plan te doen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook