fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op vakantie met de boot? Vergeet dit zeker niet in te pakken!

Afgelopen weekend hebben wij weer heerlijk gevaren met de kinderen. Nu ze wat ouder worden en beter begrijpen wat we aan het doen zijn, beginnen ze het steeds leuker te vinden. Waar we eerst alleen bij ideale omstandigheden aan boord gingen, doen we dat nu ook steeds vaker als het een beetje waait of regent. De kids pakken we lekker warm in en ze vinden het geweldig om op de golven op en neer te gaan. We overwegen deze zomer dan ook om voor het eerst een korte vakantie met de boot te plannen. Om het leuk te houden heb je dan een aantal dingen écht nodig. We sommen ze graag voor je op! 

Goede kleding

Op het water kunnen de weersomstandigheden nogal wisselvallig zijn. Je doet er dan ook goed aan om hier qua kleding rekening mee te houden. Zorg voor jezelf voor een goede dames schipperstrui, een waterdichte jas en andere sneldrogende outdoor kleding. Bijvoorbeeld van het Duitse Engelbert Strauss. Dit merk wordt al jarenlang geroemd om zijn degelijke outdoor-, veiligheids- en werkkleding.

Pak deze spullen ook voor de kinderen en zorg daarnaast voor extra setjes droge kleding. Vergeet voor iedereen ook zeker niet een comfortabel joggingpak. Deze komt na een lange en koude dag varen vaak als geroepen. Tot slot ook zeker niet jullie zwemkleding vergeten. Op een warme dag is niet lekkerder dan een verfrissende duik!

Extra brandstof

Wij hebben op de boot altijd een extra jerrycan diesel liggen. Mocht alles qua tanken of de route tegenzitten, dan heb je altijd voldoende om naar een haven/tanklocatie te komen. Let op dat je de brandstof veilig opbergt. Bespreek dit indien nodig met de producent van jullie boot.

EHBO-setje

Het is niet verplicht, maar wij vinden een EHBO-setje aan boord altijd heel handig. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook op het water kan er eens wat misgaan. Fijn als je niet van boord hoeft om deze spullen aan wal te regelen. Standaard op de boot leggen dus!

Verplicht op een snelle motorboot

Bovenstaande zaken zijn allemaal geadviseerd, maar niet verplicht. Hebben jullie een snelle motorboot (die harder dan 20 km/h kan), dan zijn de volgende zaken wél verplicht om aan boord te hebben:

  • Vaarbewijs en registratiebewijs
  • Dodemansknop
  • Brandblusser (minimaal 2 kilo)
  • Zwemvesten voor iedereen aan boord (ook volwassenen!)

Wil je niet missen

Het lijkt misschien een hele lijst, maar tijdens een vakantie op de boot wil je geen van deze dingen missen. Vooral als je met kinderen gaat varen, is het prettig om alles voorhanden te hebben. Zo voorkom je dat jullie tussendoor aan wal moeten of (nog erger) eerder naar huis willen. Een goede voorbereiding maakt een vakantie op de boot relaxter en leuker.

Praat mee

Zijn jullie al eens met de boot op vakantie geweest? Wat vonden jullie echt onmisbaar aan boord? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig!

Afbeelding: Ivan Ragozin via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook