fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op stedentrip met jonge kinderen? Wij delen tips!

Onze kinderen zijn dol op reizen! Dit komt mede doordat we ze vanaf hun geboorte al lekker vaak mee op  pad namen. Hierbij bezochten we zelden plekken die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen, zoals een vakantiepark of kinderhotel. Wij namen ze gewoon mee op vakantie of stedentrip naar een plek die wij (als ouders) leuk vinden. “Hoe doen jullie dat toch? Onze kinderen willen alleen naar een camping of kindvriendelijk vakantiepark”, zeiden vrienden van ons laatst. De afgelopen jaren hebben wij heel wat maniertjes ontwikkeld, waardoor zelfs een vakantie in een chique 5-sterrenhotel, heel kindvriendelijk is. Volgend jaar willen we graag met het hele gezin naar Londen. Hoe we dat doen, op stedentrip met jonge kinderen? Lees lekker mee!

Accommodatie

De eerste, en misschien wel belangrijkste tip, is: kies een geschikte accommodatie. Dit hoeft echt niet persé een kinderhotel te zijn, waar je als ouder eigenlijk liever niet komt. Wij kiezen meestal voor een ‘gewoon’ hotel, maar hebben bepaalde dingen die voor ons absoluut aanwezig moeten zijn tijdens een stedentrip:

Familiekamer

Jonge kinderen kunnen en mogen nog niet alleen op een hotelkamer slapen. Overnachten doen wij dan ook het liefst in een familiekamer of grote hotelkamer waar we met z’n vieren inpassen. Het is al helemaal lekker als de kamer minimaal één aparte slaapkamer heeft. Zo kunnen jij en je partner als de kinderen op bed liggen, nog even gezellig kletsen en wat drinken op de kamer.

Zwembad

Onze kinderen vinden een stedentrip leuk, maar echt hele dagen rondlopen is nog te lang. Wij delen de dag meestal op in blokken. In de ochtend gaan we iets bekijken of doen, daarna gaan we uitgebreid lunchen en aan het einde van de middag mogen de kinderen een uurtje zwemmen. Omdat ze dat zwemmen in het vooruitzicht hebben, lopen ze zonder problemen mee door het museum en nemen urenlang plaats aan de lunchtafel. Een hotel met zwembad is voor ons tijdens een stedentrip een must!

Roomservice

Wij zijn echte foodies en willen op vakantie altijd uitgebreid lunchen in een goed restaurant. De kinderen gaan gewoon mee en zitten soms wel drie uur met ons aan tafel. We zitten dan lekker te kletsen met elkaar, spelen een spelletje en maken tekeningen. ’s Avonds houden we het graag simpel. Lekker een pasta, hamburger of pizza op de kamer en op tijd slapen. Een hotel met roomservice vinden wij daarom altijd wel heel fijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valk Exclusief (@valkexclusief)

Duidelijk programma

Als wij zonder kids een weekend weg gaan, maken we weinig plannen. We zien wel waar we zin in hebben. Bij het reizen met de kinderen, gaat dat wel anders. Ik maak een duidelijk programma, waarbij er elke dag voor ieder wat wils is. Soms ‘moeten’ ze met ons door een museum, wetende dat we die middag lekker naar het zwembad of een leuke dierentuin gaan. Door de kinderen duidelijk uit te leggen wat ze gaan doen, kunnen ze het geheel beter overzien. Maakt het veel makkelijker allemaal! Enne: vergeet niet de kinderen te betrekken bij het maken van dit programma. Laat ze in een reisgids of op de tablet aanwijzen wat zij graag zouden willen zien.

Vervoer in de stad

Denk voor de reis ook vast na over hoe jullie je voortbewegen door de stad. Houd hierbij rekening met de afstanden die jullie kinderen zelf te voet kunnen afleggen. Overweeg bij jonge kinderen om een buggy (met meerijdplakje), mee te nemen. Wat onze kids ook altijd geweldig vinden, is zelf door steden steppen. Dit gaat vaak veel sneller dan wandelen en het is nog stukken leuker ook.

Ga jij op stedentrip met jonge kinderen?

Op stedentrip met jonge kinderen is goed te doen, mits je bereid bent er vooraf wat moeite in te steken. Ik ben heel benieuwd naar jullie volgende bestemming! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook