fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op skivakantie met je vriendinnen

Zin in een leuke tijd met je vriendinnen? Overweeg dan een skivakantie! Het is eens iets anders dan samen lunchen en je hebt ongetwijfeld erg veel plezier samen. De drukte van het dagelijks leven kan er helaas voor zorgen dat je je vriendinnen niet vaak ziet. Je hebt allemaal je eigen verantwoordelijkheden, zoals je gezinsleven en je werk. Het is toch erg belangrijk om af en toe tijd met je vriendinnen door te brengen en wat is een mooiere bestemming dan de besneeuwde bergen? In deze blog delen we hoe jij je skivakantie met vriendinnen kunt plannen.

Bestemming

Als je op skivakantie gaat, zijn er verschillende opties qua bestemmingen. Ga je op skivakantie in Oostenrijk of toch liever naar Duitsland of Frankrijk? Hierin speelt natuurlijk de reisafstand een rol. Maar misschien hebben jullie ook wel een persoonlijke voorkeur voor een land omdat je de taal goed kent, je het eten daar erg lekker vindt of er vaker bent geweest. Als je een grote vriendinnengroep hebt, kan het moeilijk zijn om een bestemming te kiezen. Waarschijnlijk heeft namelijk niet iedereen dezelfde voorkeur, dus zul je compromissen moeten sluiten. Denk hierbij aan jullie budget en aan het vervoer. Zo kun je met de trein erg gemakkelijk naar diverse skigebieden. Zijn jullie ervaren wintersporters of is dit voor de meesten de eerste keer? Zorg ervoor dat het gebied waar jullie heen gaan geschikt is voor ieders niveau. En waar willen jullie verblijven? Een eigen chalet, een bed & breakfast of een hotel? Neem dit allemaal in overweging en overleg goed met elkaar, zodat jullie uiteindelijk op een bestemming uitkomen die iedereen leuk lijkt.

Skilessen

Naast dat je met skilessen veel leert, kun je ook erg veel lachen samen. Neem bijvoorbeeld het Feldberg skigebied, waar skilessen zijn voor ieder niveau. Als jullie allemaal al ervaren skiërs zijn, kun je voor de verandering ook eens leren snowboarden. Een nieuwe uitdaging en misschien heb je aan het einde van jullie skivakantie wel een nieuwe hobby. Ook ontwikkel je een sterkere band met elkaar, omdat iedereen elkaar aanmoedigt en op een andere manier leert kennen. Door skilessen te nemen, leer je allerlei nieuwe trucs en haal je het meeste uit je skivakantie.

Après-ski

Een skivakantie met vriendinnen is natuurlijk niet compleet zonder après-ski. Na een dag skiën of snowboarden op de piste, kun je je even uitleven en weer jong voelen. Natuurlijk moet je wel een Schnaps nemen om de ervaring compleet te maken. Dans samen op de live-muziek en maak er een gezellige en onvergetelijke avond van.

Afbeelding: Glade Optics via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook