fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt

simone_van_der_vlugt_op_klaarlichte_dag.jpg
Het zal je maar gebeuren dat je door je vader bent mishandeld. Je gaat bij hem weg en je reddende engel blijkt ook geen lieverdje te zijn. Het overkwam Nathalie, de hoofdpersoon van het vorig jaar verschenen boek van Simone van der Vlugt. In de veronderstelling dat zij haar vriend na een ruzie dood heeft geslagen is ze op de vlucht samen met een baby. In eerste instantie voor de politie en zijn criminele vrienden, later voor Vincent zelf. 

Haar vlucht gaat door verschillende landen in Europa, ze weet door zijn voorspelbaarheid en haar eigen wilskracht lang uit zijn handen te blijven. Vincent wordt ook gezocht door de politie in verband met de moord op haar beste vriendin. Tijdens haar vlucht komt ze een paar keer bijna in handen van Vincent, die niks vreest en veel, bijna alles ervoor overheeft om Nathalie terug te krijgen. Uiteindelijk belandt Nathalie, en zo ook haar ex, weer in Nederland. Hier treft Nathalie door een toevallige samenloop van omstandigheden  rechercheur Julia Vriens, die zorgt voor een nieuwe verblijfplaats voor Nathalie. Dit geeft Nathalie de kans op een nieuw leven.

Julia kon niet weten dat Nathalie over lijken zou gaan om haar ex te grazen te nemen. De onschuldige Nathalie die vlucht voor haar ex blijkt opeens niet meer zo onschuldig te zijn en verdwijnt samen met de baby. Nathalie is zeker niet de enige die niet blijkt te zijn hoe iedereen dacht dat ze was.

Het verhaal zit vol onverwachte veranderingen, als lezer wil je continu weten wat nu verder? Wat zorgt dat dit boek interessant om te lezen is. De gebeurtenissen volgen elkaar ook in vrij hoog tempo op waardoor het lijkt of Simone van der Vlugt geprobeerd heeft om een boek te schrijven wat van hoger niveau is dan haar eerdere boeken. Dit heeft waarschijnlijk gemaakt dat ik het boek uit nieuwsgierigheid niet weg kon leggen voordat ik de laatste bladzijden had gelezen. Een verrassend boek waarvan ik zeker weet dat ik niet de enige ben die het in één keer uit zal lezen.

Info
Titel: Op klaarlichte dag
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgeverij : Anthos
Prijs: € 19,95

Dit boek bestellen
Paperback
Digitale versie

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook