fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op het verkeerde been

Voor een eenmalige sessie ontvang ik een collega-relatietherapeute. Zij wil graag wat advies over hoe om te gaan met een bizarre ervaring. Saskia heeft twee huwelijken achter de rug en is sinds vier jaar weer alleen.

Vlak voor ze begint met werken opent ze haar mailbox en treft daarin een mailtje van ene Frederik. Dat is toevallig! Een paar weken geleden dacht ze nog aan haar jeugd- en studievriend. Wat hebben zij een turbulente relatie gehad!

Frederik wil haar weer ontmoeten om te kijken wat nog over is van de vroegere liefde. Dat laat Saskia zich niet ontglippen. Het etentje is als vanouds. Het gevoel komt langzaam weer terug. Plannen worden gemaakt om samen naar een congres in Canada te gaan. De liefde bloeit. Frederik houdt echter wel de boot af om bij hem thuis te slapen….. Hij zou net verhuisd zijn en de kamers staan naar zijn zeggen nog vol met dozen.

Na een aantal maanden en vele ontmoetingen verder wordt de band steeds inniger. Saskia straalt en voelt zich weer begin 20. Met hem weet ze het zeker! Dit is de liefde van haar leven.

Na haar werk spreken ze af bij Bodega De Keijzer. Frederik wil Saskia iets belangrijks vertellen. Zij voelt zich best zenuwachtig. Hij gaat haar toch niet ten huwelijk vragen? Niet nu al?

Frederik schraapt zijn keel en begint een anekdote over een getrouwde man die zijn jeugdliefde weer tegenkomt. De man in het verhaal besluit om de ‘nieuwe’ vrouw erbij te nemen, met goedkeuring van zijn huidige vrouw.

Saskia is geschokt. Bedoelt hij nou dat…? Ja inderdaad, haar eigen jeugdliefde bekent ruim 23 jaar gehuwd te zijn, maar wil haar niet laten lopen. ‘Jij als relatietherapeute staat daar vast voor open’, probeert Frederik nog. Maar Saskia krijgt er geen woord meer uit, hoe assertief ze ook is.

Een paar dagen later belt ze hem op om te zeggen dat zijn voorgestelde relatievorm niet voor haar gaat werken. ‘Dit is niet wat ik me had voorgesteld. Na jaren alleen te zijn geweest wil ik graag een man die volledig voor me gaat. Aan een halve relatie heb ik niets. Dan kan ik net zo goed alleen blijven.’

Tijdens onze sessie uit ze haar boosheid over de man, die haar maanden in het ongewisse heeft gelaten. ‘Het was allemaal zo onbevangen en puur.’ Ze geeft aan zich behoorlijk dom te voelen, want ze is ten slotte toch therapeut? ‘Ik had zijn bij-bedoelingen moeten herkennen! Ik ben echt totaal op het verkeerde been gezet.’

Tja…..ook therapeuten worden weleens in het ooitje genomen. Niets is minder menselijk.

Marcella Hagenaar heeft sinds een aantal jaren een praktijk voor relatietherapie in Krommenie en Zwanenburg. Zij begeleidt mensen van chaos naar helderheid, zodat nieuwe structuren en hernieuwde liefde voor elkaar kan ontstaan. Via schematherapie worden patronen, die niet meer werken op een integere en liefdevolle wijze duidelijk en bewust gemaakt.

http://www.bijmijcoaching.nl

Klik hier om ook de andere artikelen van Marcella op Damespraatjes te lezen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook