fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op hakken door Wall Street: The devil wears Prada meets Wall Street

Op jonge leeftijd weet Alex al wat ze wil worden, geen ballerina of schooljuffrouw, maar ze wil veel geld verdienen op Wall Street. Als vierentwintigjarige komt ze op de aandelenbeurs in New York terecht, midden tussen de macho’s van Wall Street. Ze speelt het spel gewoon mee en dat leidt regelmatig tot hilarische toestanden. Het zal je maar gebeuren dat je, omdat je je hebt verslapen, voor 80 collega’s broodjes aan de andere kant van New York moet halen én ook nog een hele Parmezaanse kaas. 

Op een dag verandert de ondoordringbare jongensclub in een groep bezorgde, oudere broers en heeft ze zelfs een verboden relatie met een van haar collega’s. En.. de beurscrash slaat toe. Blijft Alex op Wall Street werken? Of kan ze beter een opleiding gaan volgen voor het decoreren van taarten en cupcake’s (ook leuk natuurlijk)?

Het boek is grappig, slim en zeer leesbaar geschreven. De wereld van luxe waarin het geld maar niet op kan en de sky the limit is, verandert plotsklaps en dat kun je van dichtbij meemaken. Heerlijk lezen dus, ook al ergerde ik me wel aan het super-macho gedoe van menig haantje op Wall Street, maar dat gaf het boek toch ook wel weer een bepaalde spanning.

Erin Duffy

Erin Duffy studeerde aan Georgetown University en werkte vervolgens tien jaar op Wall Street, waar zij in het rampjaar 2008 geïnspireerd raakte voor het schrijven van haar eerste roman. Erin Duffy woont in New York city.

Bestelinformatie

Reageer ook