fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op deze manier wil Karin wel 100 worden!

Ja, ze zijn er. Voorbeelden te over van mensen die dagelijks een pakje sigaretten weg paften, gedurende zeventig jaar en fluitend honderd zijn geworden. Maar er zijn veel meer gevallen van mensen die ten onder zijn gegaan aan hun ongezonde levenstijl. Waar kies jij voor? Yolo? Of toch maar investeren in een gezond lichaam?

Ik sport mijn hele leven. Meegekregen in mijn opvoeding en het altijd leuk gevonden. Ik beweeg dagelijks veel. Start de dag niet zelden met een stevige fietstocht. Alles wat ik daarna doe is mooi meegenomen. Want bewegen houdt niet in het snot voor je ogen fietsen, je longen uit je lijf rennen in het park, of aan gewichten moet trekken tot je groen ziet. Stofzuigen. Tuinieren. Lopend naar de supermarkt. Het zijn allemaal kleine workouts die samen voor een goede oefening zorgen.

Regelmatig opstaan

Zo spring ik amper in de auto. Alleen als het echt niet anders kan. Omdat het wel heel slecht weer is of omdat de afspraak waarnaar ik toe moet te ver is om te fietsen. Als ik aan het werk ben, in mijn geval zitten en schrijven, zorg ik ervoor dat ik regelmatig opsta. Dat ik twee trappen afdender om koffie te halen. Handiger zou zijn een thermoskan koffie mee of een koffiezetapparaat in mijn kantoor zetten, maar dat doe ik bewust niet.

Heeft het nu nog zin?

Heeft het zin om als volwassene die amper investeerde in zijn lichaam, alsnog te bewegen en gezond te leven? Nou en of, zeggen onderzoekers, goede gewoontes aanwennen draagt bij aan een beter welzijn.

Het is dus niet te laat dames. Kom uit je stoel en beweeg. We hebben een aantal tips voor je die helpen om op eenvoudige wijze je levenspatroon aan te passen. Gewoon klein beginnen en het inbouwen in je dag. Op deze manier zou ik wel 100 willen worden!

  1. Drink koffie. Van drie kopjes per dag knap je op. Wel de suiker en melk achterwege laten.
  1. Slaap genoeg. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Om de drukke dag die je had te verwerken. Je hersenen ordenen gedachten tijdens je slaap. Zorg dat je lang genoeg op bed ligt. Tussen de zeven en negen uur is prima.
  1. Eet gevarieerd en goed. Broccoli bijvoorbeeld is een wondergroente bomvol voedingstoffen die goed zijn voor je lichaam. Wat ook goed voor je lijf is: knoflook. Snipper die tenen maar lekker door je maaltijden.
  1. Geniet van je vrienden. Mensen die vrienden hebben, mensen waarop ze kunnen rekenen, zijn gelukkiger dan wie eenzaam door het leven gaat. Als je ook nog met die gasten kun lachen, is het helemaal bonus. Want lachen is ook heilzaam voor je lijf.
  1. Heb seks. Seks is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond. Bovendien verbrand je lekker calorieën tussen de lakens. Tijdens een orgasme komt er oxytocine vrij. Van dit stofje word je rustig en slaap je lekker. Tenslotte komt er endorfine vrij en dat zorgt voor een vrolijk gevoel. Vroeg naar bed dus. Kom je ook makkelijk aan je zeven uur slaap.

Heb jij tips? Wat doe jij om voldoende te bewegen? Laat het ons weten, vinden we leuk! Meepraten kan in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook