fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op deze manier vergeet je jouw vitamines NOOIT meer

vitamines

Twee jaar geleden ontdekte ik dat ik een flink vitamine D tekort had. Het kwam uit een bloedonderzoek bij de huisarts, waarbij er eigenlijk naar iets heel anders gekeken werd. ‘Al je uitslagen waren goed, alleen zie ik dat je een flink tekort aan vitamine D hebt. Gebruik je al dagelijks een supplement hiervoor?’, vroeg ze mij. Ik moest haar antwoorden dat ik dat niet deed en zij adviseerde mij om absoluut meer aandacht voor de inname hiervan te hebben. Sindsdien gebruik ik dagelijks een supplement, hoewel ik dit ook wel regelmatig vergeet… Ik was benieuwd: op welke manier vergeet ik mijn vitamines nooit meer? 

Zie het belang ervan in

Iets niet meer vergeten wordt makkelijker wanneer je het belang ervan inziet. Als je weet dat je ziek kunt worden wanneer je een vitamine niet neemt, is de kans groter dat je hem dagelijks gebruikt dan wanneer je weet dat het niet uitmaakt of je het wel of niet slikt. Zo is vitamine D belangrijk voor je spierfunctie en het behoud van sterke botten. Vitamie A is essentieel voor je immuunsysteem en gezichtsvermogen. En is vitamine C een antioxidant die gezonde lichaamscellen helpt te beschermen en je weerstand ondersteunt. Als je dit allemaal weet, dan wil je jouw vitamines toch gewoon nemen?

Bouw een routine op

Net als met je anticonceptiepil en andere medicatie, is het goed om vitamines en andere supplementen op een vast moment op de dag in te nemen. Door deze routine vergeet je het niet en zit er tussen elke dosering altijd ongeveer 24 uur.

Maak het leuk

Mijn kinderen geef ik al jaren vitamine snoepjes. Deze vinden ze super lekker en ze hebben dan ook altijd zin om ze te gebruiken. Het gebeurt niet vaak dat ze een dosis overslaan, puur door het feit omdat ze het leuk en lekker vinden. Maar waarom maken wij volwassenen het niet leuk en lekker voor onszelf? Er bestaan heerlijke vitamine snoepjes voor volwassenen, zoals de Yummygums. Deze snoepjes zijn in drie varianten te koop; de Yummygums Multi+ (dagelijkse ondersteuning met o.a. vitamine A, C, D3 en B12), Yummygums Hair (vitamine voor je haar, huid en nagels, met o.a. biotine, selenium en bamboe extract) en de Yummygums Mommy (voor, tijdens en na de zwangerschap, met o.a. foliumzuur en vitamine D3).

De snoepjes bevatten weinig calorieën, zitten bomvol goeds en zijn 100 procent natuurlijk en vegan. Het is echt helemaal niet nodig om deze vitamines uit grote, bittere pillen te halen. Deze gummies werken net zo goed! En het belangrijkste: doordat het leuk en lekker is, néém je zo ook daadwerkelijk.

Discipline

Net als bij het poetsen van je tanden en het verwijderen van je make-up, is ook het nemen van je vitamines niet iets waar je nou altijd heel veel zin in hebt. Vooral als je moe, druk en/of gestresst bent, kunnen dit soort dingen er nog weleens bij inschieten. Bedenk echter dat deze self care juist op dat soort momenten essentieel is. Het vergt soms wat discipline om de handelingen uit te voeren, maar ze zorgen wel voor een gezond, sterk en fit lichaam. Gewoon even doen dus!

Hoe zorg jij ervoor dat je jouw vitamines nooit meer vergeet? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook