fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op culinaire stedentrip naar Lissabon? Dit zijn de beste restaurants van de stad!

Als ik op een stedentrip ga, vind ik het leuk om musea te bezoeken en door de stad te wandelen. Maar mijn favoriete activiteit? Vooral heel veel lekker eten en drinken! Al weken voordat wij op vakantie gaan, ga ik op zoek naar restaurants waar wij zouden willen eten. Ik vind het altijd leuk om in ieder geval naar één fine-dining restaurant te gaan, één restaurant dat klassieke lokale gerechten serveert en één jong/hip restaurant. Op culinair gebied kan je een land/stad zo optimaal leren kennen! Zo ook als wij naar Lissabon gaan.

Oké, ik moet eerlijk toegeven dat onze vliegtickets Lissabon nog niet geboekt zijn. Haha! Wel heb ik al een tijd een lijstje van restaurants waar ik eenmaal daar graag zou willen lunchen of dineren. Ik deel dit lijstje graag met je, het zijn namelijk de absolute culinaire hoogtepunten van de stad Lissabon. Ga je naar de stad en zou je bij één of meer van deze plekken willen eten? Zorg ervoor dat je op tijd reserveert, de restaurants zijn soms weken tot maanden van de voren volgeboekt.

Belcanto**

Belcanto is een van de beste restaurants van Portugal. Niet voor niets heeft het twee Michelin-sterren! Chef José Avillez kookt prachtige gerechten met een moderne twist. Zeker leuk om naar te kijken, is de chef’s table. Hier kan je middenin de keuken genieten van een achtgangen menu en de keukenbrigade hard aan het werk zien. Hoe gaaf is dat?

Rua Serpa Pinto 10 in Lissabon

Fortaleza do Guincho*

Fortaleza do Guincho is net als Belcanto een fine-dining restaurant. Het restaurant staat bekend om zijn uitmuntende moderne gerechten, in combinatie met authentieke en lokale smaken. Niet alleen het eten is een reden om Fortaleza do Guincho te bezoeken; ook de wijnen zijn absoluut geweldig. Wist je dat de wijnkaart maar liefst 900 wijnen bevat?

Estrada do Guincho 2413 in Cascais

Taberna – Bairro do Avillez

Bij Taberna – Bairro do Avillez geniet je in een ontspannen setting van de mooiste producten die Portugal te bieden heeft. De taverne bevindt zich in het succesvolle gastronomische complex Bairro de Avillez. Je kunt hier genieten van Portugese kazen, charcuterie, vis en heerlijke desserts. Een stuk informeler dan Fortaleza do Guicho en Belcanto, maar absoluut evenveel de moeite waard!

Rua Nova da Trindade 18 in Lissabon

Tavares

Tavares is een van de oudste restaurants van Europa en het oudste restaurant van Lissabon. De sfeer is er vrij formeel en de kaart gevuld met klassieke luxe producten zoals kaviaar, foie gras en truffel. Vanuit Michelin krijgen ze geen enkele vermelding of onderscheiding, maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet de moeite waard is.

Rua da Misericórdia 37 in Lissabon

Bij welke van deze restaurants zou jij wel willen eten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook