fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ook met een leesbril kun je moeiteloos een modestatement maken

Dat je je leesbril niet de hele dag op je neus hebt staan, betekent niet dat het uiterlijk ervan er niet toe hoeft te doen. Ook met een bril om te lezen kun je een modestatement maken. Niet dat ik nou zo’n trendsetter ben, maar het stelt me dan toch wel weer gerust dat ik niet voor joker hoef te lopen als het zover is.

Ja, als het zover is. Want het is nog niet zover. Ik zie nog prima. Echt? Jazeker, als het licht vol op de kleine lettertjes schijnt en ik de ruimte heb om mijn armen te strekken is er geen vuiltje aan de lucht. Toen mijn vriendin mij zo laatst de achterkant van een boek zag lezen, opperde dat het misschien tijd is voor wat hulpmiddelen. En ik denk dat ze gelijk heeft.

Ik ben eens een beetje gaan googlen op internet en belandde op leesbrillen365.nl een site vol modieuze en leuke leesbrillen. Er gaat een wereld voor me open want ik was nog in de veronderstelling dat er geen hippe modelletjes bestonden. Als ik aan een leesbril denk, zie ik een montuurtje in een veel te felle kleur met daaraan een ketting zodat je ‘m om je nek kunt dragen en niet kunt kwijtraken voor me. Maar op deze site niets van dat al. Ik scrol de pagina door en zie het ene leuke model na het andere voorbij komen.

Wanneer nodig?

Wanneer heb je nou eigenlijk een leesbril nodig? Aan de hand van een aantal symptomen weet je of het zover is of niet. Je hebt een leesbril nodig als:

1. Als je de veertig bent gepasseerd. Dan kan het zijn dat je minder goed kunt lezen.

2, Steeds vaker bij een lamp of het raam gaat staan als je iets wilt lezen.

3. Als je je boek steeds verder van je af houdt zodat de letters scherper worden.

4. Als je tijdens het lezen vermoeide ogen of pijn in je hoofd krijgt.

Herken je dit? Maak dan een afspraak bij de opticien om je ogen op te laten meten. Binnen no-time weet je of je een leesbril nodig hebt en welke sterkte. Aan de hand van die gegevens kun je bij leesbrillen365 een bril uitzoeken waarop je je oog hebt laten vallen. Niet alleen heeft het bedrijf een collectie goedkope leesbrillen voor vrouwen, ook voor mannen is de keuze groot. Heb je last van keuzestress? Je kunt dat verminderen door te bedenken wat voor een montuur goed bij je gezichtsvorm past. Als je een lang en vierkant hoofd hebt, kies dan voor een montuur die breder is dan je kaaklijn, zoals een vlinderbril. Rond gezicht? Kies dan een hoekige bril. Als je gezicht ovaal is, is een vlinderbril ook mooi en mensen met een hartvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor een wayfarer model.

Haarkleur

Naast de vorm van je gezicht, is ook je haarkleur bepalend. Want wie bruin haar heeft, doet er goed aan een montuur te kiezen waarin ook bruin zit. Blondines scoren punten met het dragen van een zwart montuur. Maar ook een rood of groen brilletje miststaat vrouwen met blond haar niet. Een zeegroen of koper-kleurig montuur staat prachtig bij roodharigen en heb je zwart haar, dan heb je geluk: dan kun je alle kleuren  goed hebben!

Gebruik jij al een leesbril? En waar moet volgens jou een goede leesbril aan voldoen? Wij zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook