fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onwerkelijk: piloot legt uitgestorven Schiphol vast vanuit sportvliegtuig

Als ik aan Schiphol denk, denk ik aan drukte, mensen uit alle hoeken van de wereld en natuurlijk heel veel vliegtuigen. Door de coronacrisis is het vliegverkeer wereldwijd bijna tot stilstand gekomen en stijgen en landen er op Schiphol nauwelijks nog vliegtuigen. Hoe dat eruit ziet? Hobby-piloot Jeroen Komen uit Deurne was er benieuwd naar. Hij pakte zijn sportvliegtuig, wist contact met de toren van Schiphol te leggen en kreeg toestemming om een rondje boven (normaal gesproken) een van de meest drukke luchthavens van Europa te vliegen.

Vrijspel

“It’s all yours, there is no traffic” kreeg Jeroen Komen te horen toen hij de luchtverkeersleiding van Schiphol vroeg of hij er een rondje mocht vliegen. Een half uur lang was er geen ander vliegverkeer boven Schiphol en had Komen vrijspel. Hij maakte prachtige foto’s van de uitgestorven luchthaven en plaatse deze op zijn Facebookpagina.

Stay Safe

Op de foto’s zie je vliegtuigen die strak op landingsbanen geparkeerd zijn. Ook is er een foto van het lang-parkeren terrein, waar met stoepkrijt groot ‘Stay Safe’ op geschreven staat. Hier een selectie van de foto’s van Jeroen. Bekijk ook zeker de rest op zijn Facebookpagina!

Viral

De foto’s van Komen gaan inmiddels viral. En begrijpelijk! Het zijn prachtige plaatjes van een situatie die wij hopelijk nooit meer gaan meemaken.

Wat vind jij van de foto’s van Komen? Geven ze je een goed gevoel of confronteert het je juist extra met de ernst van de situatie? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook