fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ontwikkelingspsycholoog legt uit: wekenlang vast in een grot, wat doet dat met een kind?

Kan je het je voorstellen om wekenlang vast te zitten in een grot, zonder de wetenschap dat je er ooit levend uit gaat komen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen van de geachte al bijna een paniekaanval krijg. Maar stel je eens voor dat je naast de bovenomschreven situatie, ook pas 11 jaar oud bent en niet kunt zwemmen… Het gebeurde het Thaise voetbalteam dat ruim een week geleden vast kwam te zitten in een grot onder de grond.

Wat doet het met je?

Dit soort situaties zijn niet alleen heel erg gevaarlijk, ze zijn ook nog eens super stressvol. Wat doet dat met je, zo geïsoleerd en zonder goed plan om vrij te komen, vast te zitten? En hoe kan je ervoor zorgen dat (mocht je er ooit uitkomen), je het psychisch kunt bolwerken?

Verder na een eventuele redding

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont legt uit hoe het nu met de jongens zal gaan, hoe ze het zo makkelijk mogelijk kunnen maken voor zichzelf en hoe ze na hun redding weer het beste verder kunnen.

Bekijk de uitleg van ontwikkelingspsycholoog Steven in deze video!

Wat zou jij doen?

Zou jij instinctief deze technieken gebruiken? Of zou je wat anders doen als je zelf in zo’n situatie zit? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook