fb
Damespraatjes Damespraatjes

Online een bril op sterkte bestellen: hoe werkt dat?

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, ga ik helemaal los met online shoppen. Geen idee waar deze shopwoede vandaan komt, maar het lijkt een soort compensatie te zijn voor het feit dat wij al onze vakanties en tripjes die de komende maanden gepland stonden hebben moet annuleren. Lang leve de webshops! Stel je voor dat wij een dergelijke uitbraak twintig jaar geleden hadden meegemaakt, hoe kwamen we dan aan onze kleding, yoga matjes en speelgoed voor in de tuin?

Alles online

Gelukkig kan je tegenwoordig alles online kopen. Van een hippe jeans waar iedereen in loopt tot dat schattige vintage tasje uit 1990: je kunt er voor alles terecht. En wist je dat je tegenwoordig zelfs brillen op sterkte online kunt bestellen? Waar je vroeger voor monturen met glazen op sterkte alleen maar bij de opticien terecht kan, is dat tegenwoordig wel anders. En daar zijn veel voordelen aan verbonden!

Voordelen online bril op sterkte bestellen

Online een bril op sterkte bestellen biedt vele voordelen. Om te beginnen hoef je er je huis niet voor uit en doe je het gewoon vanuit je luie stoel. Daarnaast is het prettig dat je in een korte tijd heel veel monturen met elkaar kunt vergelijken én je ze met de nieuwste paskamer-tools nog virtueel uit kunt proberen ook. Ook vind ik het absoluut een voordeel dat je het heerlijk op je eigen tempo kunt doen, zonder dat er een verkoper (vaak ongeduldig) in je nek staat te hijgen. En last but not least: online ben je vaak een stuk goedkoper uit!

Brilrecept

Bij online een bril op sterkte bestellen, is het belangrijk dat je een recent brilrecept hebt. Hier staat onder andere in wat jouw sterkte is, of je een cylinderafwijking hebt (en wat deze is) en wat je pupilafstand is. Deze informatie geef je door bij het bestellen van jouw bril en zo is het voor de online brillenwinkel helder waar jouw bril aan moet voldoen.

Stap 1: laat een oogmeting uitvoeren

Hiervoor moet je een oogmeting laten uitvoeren bij een opticien. Geef aan dat je geen bril koopt, maar alleen een oogmeting zou willen laten doen. Dit kost ongeveer 30 euro. Het is belangrijk dat de volgende informatie op jouw brilrecept wordt vermeldt:

  • Per oog je sterkte (Sfeer, S, SF of SPH)- en/of cilinder waarde (C of CYL)
  • Bij elke cilinder waarde hoort een as-waarde (A, As, AX, AXI, AXS of AXIS)
  • Voor een multifocale bril: de additie of leestoeslag (ADD)
  • Je pupilafstand (PD) per oog

Hier kan je mee verder naar de volgende stap.

Stap 2: kies een bril 

Wanneer je het recept bij de hand hebt, ga je op zoek naar een mooi montuur. Probeer hem zeker eerst in de virtuele paskamer en probeer ook brillen die je in een gewone winkel niet zo snel zou proberen. Doordat je online goedkoper uitbent, heb je waarschijnlijk iets meer financiële speelruimte. Wellicht kan je naast je veilige-altijd-goed-bril er ook een spannend montuurtje of een zonnebril op sterkte bijdoen? Overweeg ook zeker een bril met blauw licht filter, welke je ogen beschermt wanneer je veel achter de computer werkt.

Stap 3: bestellen maar

Jouw ideale bril gevonden? Vul dan de gegevens van jouw brilrecept in en controleer ze goed. Alles compleet? Bestellen maar!

Praat mee

Lijkt het jou ook leuk om online een bril op sterkte te bestellen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Monique -

Auw, doet zo’n zeer dit te lezen als opticien. Alle opticiens zijn gewoon geopend en houden zich aan het corona protcol. De meeste opticiens hebben brillen voor elk budget en aangesloten bij de zorgverzekeraars. Kunnen rechtstreeks declareren zodat je het niet zelf hoeft voor te schieten. En wie mag de bril afpassrn op neus en achter de oren? Ook online?

M -

Ik heb voor mijn dochter enkele weken een zonnenbril online besteld. De winkel waar we normaal heen gaan wel eerst gevraagd of het mogelijk was bij hun. Nee. Niet zolang de anderhalve meter gehanteerd word. Dus online gaan speuren. En tot mijn verbazing scheelt het heel veel in de prijs. En dan heb ik het niet over een paar tientjes.
Ik ben erg tevreden. Voor mijn dochter zal ik eerst zonnebrillen online blijven kopen want dan is het minder erg als hij tijdens het spelen kapot gaat. Voor haar gewone bril blijf ik wel naar de winkel gaan.

Reageer ook