fb
Damespraatjes Damespraatjes

ONDERZOEK: Vreemdgaande mannen willen het liefst een minnares met rondingen en lang haar

Vreemdgaan is not done. Althans, dat is de mening van het grootste deel van Nederland. Monogamie is nog steeds één van de belangrijkste onderdelen uit de Nederlandse relatie en ik verwacht dat dit voorlopig ook nog wel even zo zal blijven. Maar, hoe komt het dan toch dat we massaal vreemdgaan? Exacte cijfers zijn niet bekend, maar naar schattig gaat ongeveer 25 procent van de Nederlanders vreemd. En het vermoeden is dat dit nog aan de veilige kant zit… 

Het afkeuren, maar het toch doen

Wie wel markt in het vreemdgaan zag, is affaire-website VictoriaMilan. Het platform kon op flink wat commentaar rekenen. We keuren overspel immers keihard af (waarbij we maar even vergeten dat ongeveer één op de vier Nederlanders zo nu en dan een scheve schaats rijdt). Maar, ook de cijfers van VictoriaMilan liegen er niet om; ze hebben meer dan 300.000 Nederlandse gebruikers. Zo blijkt maar weer dat we erg graag doen alsof we vreemdgaan afkeuren, maar dat het ondertussen eigenlijk iets heel normaals is.

Groot onderzoek

Waar zoeken vreemdgaande mannen nou naar? Daar deed VictoriaMilan onderzoek naar. Ondanks het onophoudelijke afbeelden van zeer slanke vrouwen in de populaire media, lijkt het erop dat mannen momenteel de voorkeur geven aan een vrouw met rondingen – vooral voor een buitenechtelijk avontuur! Volgens het onderzoek (uitgevoerd bij meer dan 4.800 mannelijke Victoria Milan-leden uit 22 landen) zijn vrouwen met rondingen nu het geprefereerde type vrouw om een affaire mee te beginnen.

Vrouw met rondingen

De voorgaande peiling – uitgevoerd in 2015 – had als doel om uit te zoeken wat de exacte kwaliteiten en kenmerken waren die een vrouw tot de perfecte minnares maakten. Toen koos 40,2% van de 4.427 geregistreerde mannen op VictoriaMilan voor slanke vrouwen, eerder dan voor vrouwen met rondingen (38,6%) om een affaire mee aan te gaan. Drie jaar later zijn de fysieke voorkeuren van deze mannen echter veranderd; nu geeft 40,8% van de 4.803 deelnemers de voorkeur aan minnaressen met rondingen, terwijl 35,2% blijft kiezen voor slanke minnaressen.

Lang haar

Er zijn bepaalde andere fysieke kenmerken die ook nog steeds belangrijk zijn voor mannen die op zoek zijn naar een affaire. Bijvoorbeeld, volgens de mannen die deelnamen aan de peiling, heeft de ideale maîtresse lang haar – en dit kenmerk is alleen maar in belang toegenomen over de afgelopen jaren: van 41,2% naar 42,3%.

 Stel dat jij een affaire met een man zou aangaan (wat jij natuurlijk nooit zou doen 😉 ), wat zou je dan belangrijk vinden? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook