fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ondernemen: doen wat bij jou past in de tijd die jou schikt

Door Vivienne Westerhoud, haareigenzaak.nl

In de afgelopen tien jaar zijn steeds meer vrouwen gaan ondernemen. De mogelijkheden die internet biedt, spreekt vooral veel vrouwen aan. Je kunt thuis werken en je tijd zelf indelen. Je kunt producten of diensten makkelijker dan ooit voor een groot publiek beschikbaar stellen. De mogelijkheden om een eigen zaak te starten zijn eindeloos!

Balans werk en privé

Veel vrouwen die hun baan in loondienst verruilen voor een bestaan als zelfstandig ondernemer, doen dat omdat zij baas willen zijn over hun tijd. Zo kunnen zij de zorg voor hun gezin beter combineren met hun werk als ze zelfstandig ondernemen. Als zij er ook nog voor kiezen vanuit huis te gaan werken, dan kunnen ze dat werk ook flexibel combineren met schoolgaande kinderen. Dan werken ze binnen schooltijden en ‘s avonds als de kinderen slapen.

Droombaan moet lonen

Veel vrouwelijke ondernemers hebben een droombaan voor ogen als ze starten met een eigen bedrijf. Natuurlijk kun je kiezen met welke dienst of welk product je de markt gaat veroveren. Je kunt creatief te werk gaan en je dromen volgen. Maar vergeet vooral niet van te voren een inschatting te maken van alle werkzaamheden die het met zich meebrengt. En bereken ook van te voren hoeveel de opbrengst kan zijn en wat de kosten zijn. Maak een realistische inschatting van de hoeveelheid werk die jij in een week kunt verzetten. Zo kun je van te voren uitrekenen of het de moeite waard is om ermee te starten.

Netwerken en verkopen

Als ondernemer is je netwerk van groot belang. Je kunt onderscheid maken in je warme netwerk van mensen die je in het echte leven goed kent en je koude netwerk van mensen die je via anderen of via sociale netwerken op internet kent. Beiden zijn belangrijk als je jouw product of dienst aan de man wilt brengen. Vertel overal waar je komt wat je doet. Inspireer mensen door enthousiast je succesverhalen te vertellen. Op verjaardagen, op het schoolplein zowel als online in de sociale netwerken. En wat je ook doet, blijf vooral dicht bij jezelf. Links of rechtsom zal dat altijd tot verkoop leiden!

Vivienne Westerhoud is alleenstaande moeder van Rosa (14) en Julia (12).  Vivienne studeerde Biologie in Wageningen en werkt sinds 2001 als zelfstandig ondernemer aan haar Online Media bedrijf Westwood’s. Zij werkt flexibel vanuit huis en kan zo de zorg voor haar kinderen combineren met het werk dat zij leuk vindt. Via haareigenzaak.nl geeft zij ondernemerstips via HEZ!tips & acties, waarvoor je gratis aan kunt melden. Je ontvangt dan ook het e-book ‘Succes is Persoonlijk’ helemaal gratis!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mieke Schepens -

Ik onderneem nu nog niet zelf, maar denk er steeds vaker over.

Reageer ook