fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ondanks afhakende kijkers: ‘Plannen voor Luizenmoeder film’

Vorig seizoen was het dé verrassing van de Nederlandse televisie: De Luizenmoeder. In de enorme hitserie volgen we het leven van de ouders, kinderen en medewerkers van basisschool De Klimop. Een basisschool waar alles precies zo gaat als op de echte Nederlandse scholen. En dat maakt het zo heerlijk herkenbaar!

Dalende kijkcijfers

Seizoen twee ging met enorme kijkcijfers van start. Helaas konden ze het succes niet vasthouden, al snel daalden de cijfers flink. De kijker vond de nieuwe afleveringen ’tegenvallen’, ‘flauw’ en ‘overdreven’. Ook ik moet toegeven dat ik seizoen één leuker en verrassender vond dan seizoen twee. Maar dat kan natuurlijk ook omdat het toen helemaal nieuw was!

Stoppen van de serie

Ondanks het afgenomen aantal kijkers, blijft de serie ongekend populair. Des te groter was dan ook de shock toen Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) aankondigde na dit seizoen te willen stoppen met het maken van de serie.

Film maken

Op Telegraaf.nl lezen we: “Wij weten eigenlijk van niks”, zegt Bianca Krijgsman (übervrijwilligster Nancy). “Hij heeft dat gezegd, maar ik denk dat als hij eerst iets anders doet, daarna misschien wel weer zin heeft.” Volgens de actrice is de drijvende kracht achter de serie, Warringa, er bovendien nog helemaal niet klaar mee. “Ilse zou volgens mij graag nog een film maken. En ik vind alles leuk met die mensen.”

Wat vind jij?

Zou jij het leuk vinden als er een film van De Luizenmoeder zou komen? Ik zeker wel! Nu maar hopen dat ze alle acteurs meekrijgen. Want zonder directeur Anton, zou het voor mij niet compleet zijn!

 

Reageer ook