fb
Damespraatjes Damespraatjes

Charlie: “Onbegrijpelijk dat ik hiervoor een Tikkie krijg!”

Lilou, het dochtertje van Charlie, zit in groep zeven en heeft een leuk vriendinnengroepje. “De vijf meiden zitten al jaren bij elkaar in de klas en willen na de basisschool zelfs samen naar de middelbare. Hartstikke leuk, zeker ook omdat mijn man en ik het goed kunnen vinden met bijna alle ouders van de meiden. Ik zeg ‘bijna’, omdat er één stel tussenzit waar we niks mee hebben: Yvonne en Douwe. Prima kon ik leven met het idee dat er gewoon geen klik is. Maar na een Tikkie van afgelopen weekend heb ik eigenlijk geen zin meer om ze nog te zien.” 

Om de beurt organiseren

Omdat hun dochters zulke goede vriendinnen zijn, raken ook de ouders bevriend. “Elke lente doen we een gezellige barbecue met z’n allen. Vijf meiden, tien ouders en nog een hele zwik broertjes en zusjes. Altijd weer een feest! Ieder jaar neemt iemand anders de organisatie op zich. Vorig jaar was het bij ons en dit jaar waren Yvonne en Douwe aan de beurt.”

Toetje maken

Ondanks het feit dat Charlie en haar man niet zo’n goede klik hebben met Douwe en Yvonne, zetten ze toch hun beste beentje voor. “We kochten een mooie fles wijn en ik bood aan het dessert te maken. ‘Lekker, dank!’, appte Yvonne nog terug, toen ik vroeg of wij het toetje zouden meenemen. Ik maakte een echte Italiaanse tiramisu en een grote fruitsalade. Fijn om de gerechten een beetje te verdelen.”

Iedereen neemt iets mee

Niet alleen Charlie nam wat mee, ook de andere gezinnen hadden allerlei lekkers bij zich. “De ouders van Mila kwamen aan met een prachtige borrelplank, de vader van Nine had zelf limoncello gemaakt en de ouders van Floor namen het drinken voor de kinderen mee. Douwe en Yvonne verzorgden al het vlees, de bijgerechten en de sausjes voor de barbecue. Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn best doet om er een gezellige middag en avond van te maken. En je gelooft het niet: zelfs het weer zat mee.”

Tikkie

De jaarlijkse barbecue is weer een groot succes. “Zelfs met Yvonne heb ik enorm gelachen. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en wij hebben tot in de late uurtjes zitten kletsen. Met een heel goed gevoel gingen we naar huis. Maar dat goede gevoel verdween de volgende dag als sneeuw voor de zon, toen ik zag dat Yvonne een Tikkie van 50 euro per gezin voor het eten van de barbecue in de groepsapp plaatste…”

Heel vreemd

Charlie weet niet wat ze ziet en belt meteen de moeder van Mila. “Ook de moeder van Mila had het berichtje al gelezen en was zeer verontwaardigd. ‘We hebben toch allemaal iets meegenomen, waarom komt er dan een Tikkie? En bovendien hosten we toch om de beurt de barbecue? Niemand vraagt achteraf een bijdrage voor het eten!’, zei ze. Echt heel vreemd, zeker omdat we dit niet zo hebben afgesproken.”

Niet betalen

Na het gesprek met de moeder van Mila, belt Charlie ook de moeders van Nine en Floor. “Ook zij vonden het echt belachelijk. We hebben met z’n vieren afgesproken dat we hem allemaal niet betalen. Ik zit er enorm mee in mijn maag. Het is zo jammer dat iemand niet aanvoelt dat het not done is om altijd maar een Tikkie te sturen. Zeker niet omdat het voor ons gevoel echt een team effort is. Ik stuur toch ook geen Tikkie voor de tiramisu?!”

Band van de kinderen

Charlie vermoedt dat Yvonne nogmaals gaat vragen om het geld. “Dan leg ik haar eerlijk uit waarom ik het er niet mee eens ben. Ik denk dat het onze relatie niet ten goede zal komen en dat vind ik jammer voor de kinderen. Dat vind ik niet mijn schuld, maar die van haar. Ik hoop dat de band tussen onze kinderen zo sterk blijft als hij is. De dochter van Douwe en Yvonne is een schat en ik zou het jammer vinden als zij en Lilou hier iets van merken.”

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Dus in plaats van een belletje naar de afzender om de lucht te klaren (i.c. aangeven wat je ervan vindt en hoe het eerdere jaren is gegaan, hoe dit overkomt na de ’team effort’) speek je met de andere ontvangers af om niet te betalen én laat je niets weten, maar wacht je op de herinnering…? Niet zo chic. Los het gewoon op als volwassene. Grow a pair.

Fiene -

Waarom ga je niet naar de ouders toe en praat je met hun erover? Waarom afwachten?

Reageer ook