fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars Ode aan de vrouw

Patricia Blok gaat in Ode aan de vrouw op avontuur. Het schrijven van dit boek is voor haar een manier om verbonden te blijven zowel met zichzelf als met de vrouw in het algemeen en de betekenis van de vrouw in onze tijd. Vanuit intuïtieve keuzes heeft ze voor dit boek ontmoetingen met vrouwen in diverse fases van hun leven. De meeste vrouwen kent ze zelf goed. Zij hebben haar geraakt en geïnspireerd.

Je kunt dit boek winnen op Damespraatjes. Lees onderaan dit artikel of je de winnaar bent.

Dit weet ze prachtig over te dragen in haar Ode aan de vrouw. Het is alsof je de geïnterviewde vrouwen in Ode aan de vrouw persoonlijk ontmoet en leert kennen. Je ervaart hun levenskeuzes en –ervaring. Hierdoor is het een heel bijzonder en rijk boek om te geven en om te mogen ontvangen.

Door haar eigen leven in meerdere landen en culturen trakteert ze ons ook op een mooie compositie van de diverse ontmoetingen. Ontmoetingen met vrouwen uit diverse culturen en in verschillende levensfases.

De seizoenen staan vaak symbool voor deze fases in het leven: de passie van de lente, de kracht van de zomer, de authenticiteit van herfst en de wijsheid van de winter.

De vele ontmoetingen hebben me ontroerd en geïnspireerd. Ik heb er kracht uit ervaren en soms vol bewondering gelezen hoe de vrouwen haar eigen levenskeuzes in haar levens hebben gemaakt. Wat een kracht, wat een power en wat een durf. Soms liggen beslissende keuzes in de kracht van het lef om op een toevallige ontmoeting te durven ingaan. Dit is bijvoorbeeld duidelijk in het verhaal van Frida van der Horst (pagina 171- 180. Het motto van Frida is: “Leef in harmonie met jezelf en de natuur”. Vanuit haar “band” met zeelieden en haar passie voor architectuur, leidde haar liefde haar naar Rome waar ze zich verdiept heeft in de Etrusken. Zij vertelt hoe ze heeft leren vertrouwen op haar intuïtie en zo dichter bij haar innerlijke natuur en de aarde is gaan leven.

Patricia Blok is gefascineerd door de schoonheid en kracht van vrouwen. In Ode aan de vrouw voert ze inspirerende gesprekken met boeiende vrouwen van wie we veel kunnen leren. Ze vertellen openhartig over hun jeugd, hun passies en drijfveren, over hun liefdes en hun kinderen, over hun ambities en creativiteit. De manier waarop Patricia richting geeft aan het gesprek leidt tot mooie inzichten waarbij de specifieke kracht van elke vrouw prachtig tot uiting komt.

Ode aan de vrouw is een boek, dat je in delen leest, terugpakt en herleest. Je kunt er voor kiezen om te beginnen bij de levensfase waar je nu inzit. Achteruit en vooruit kijken kan ook. Dankzij de levenservaring van Patricia zelf is zij in staat om ons een prachtige diepgang te leveren. Zij portretteert haar vrouwen, fragiel, menselijk, krachtig en warm. Als lezeres ervaar je een directe connectie.

Kortom: een rijk boek om te geven, te krijgen en vooral om te genieten.

Gegevens

Ode aan de vrouw
Patricia Blok
The House of Books
9789044336641
Verschenen: september 2012

Recenie: Helma Ketelaar, Coach vanuit haar bedrijf Merkbaar Resultaat

De winnaars zijn: 

  • Roos Wiss
  • Bonnie Snabel
  • Jeannie Bertens
Heb je het boek niet gewonnen en wil je het wel lezen?
Bestel dit boek bij Bol.com

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

sandra -

Helma,
Weer bedankt voor je mooie recensie. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen het leuk vinden om dit rijke boek te lezen.

Reageer ook