fb
Damespraatjes Damespraatjes

Robin en haar vriend raken allebei nooit opgewonden: “Wij hoeven nooit zin te maken”

allebei aseksueel

Geen zin hebben in seks: ik denk dat de meeste mensen er in hun leven wel een periode mee te maken krijgen. Dat is heel normaal! De mate waarin je zin krijgt in seks is afhankelijk van factoren als hormonen, stress, veiligheid en seksuele prikkels uit je omgeving. Maar wat als je helemaal nooit behoefte hebt aan seks? Dan zou het kunnen dat je aseksueel bent. De 29-jarige Robin is aseksueel en heeft sinds kort een vriend die dit ook is. Ze vertelt haar verhaal. 

Laatbloeier

“Ik heb eigenlijk nog nooit gevoelens van opwinding gevoeld”, vertelt Robin. “Als kind stond ik hier nooit bij stil, maar toen vriendinnen op de middelbare school vertelden dat ze masturbeerden en fantaseerden over seks, merkte ik dat ik anders was.” Wanneer Robin 19 jaar oud is, komt ze officieel ‘uit de kast’ als aseksueel. “Mensen begrepen het niet. Vriendinnen zeiden dat ik ‘de ware’ nog gewoon niet was tegengekomen en mijn moeder vertelde dat ook zij een ‘laatbloeier’ was.”

Naar de huisarts

Robin voelt zich niet serieus genomen in haar omgeving en besluit met de huisarts te gaan praten. “Mijn huisarts nam het wel serieus en legde uit dat het inderdaad kan voorkomen dat iemand helemaal geen interesse in seks kan hebben. Ze vertelde ook dat het voor andere mensen vaak moeilijk te begrijpen is en dat ik de tijd moest nemen om te ontdekken wat ik wel en niet fijn vind. Zo legde ze uit dat aseksualiteit niet per definitie betekent dat je geen behoefte hebt aan een romantische relatie.”

Tinderen

Het gesprek met de huisarts voelt voor Robin als een opluchting. Ze besluit haar aseksualiteit niet als een beperking te zien, maar gewoon als een onderdeel van haar als persoon. “Ik begon zelfs met Tinderen en heb heel wat leuke dates gehad. Hierbij ontdekte ik dat ik wél vlinders in mijn buik kan krijgen, maar dat ik geen seksuele opwinding ervaar. Uiteindelijk liepen alle prille relaties stuk omdat ik geen seks wilde. Dat deed elke keer veel zeer”

Vertrouwd

Via een vriendin komt Robin in contact met Mads. “Zij kende nog iemand die aseksueel was, en net ala ik op zoek was naar een relatie. Zo zijn wij samen in een café beland en het was meteen raak. Alles met Mads voelde vertrouwd. Met hem kon ik open praten over wat ik van een relatie verwachtte en wat juist niet. Ook hij was wel opzoek naar een levenspartner, maar wilde daarbij geen seks. Beter had ik het niet kunnen treffen.”

Geen seks nodig

Waar de vriendinnen van Robin praten over de heetste avondjes met hun partners, genieten Robin en Mads op hun eigen manier. “We zijn allebei dol op misdaadseries en vinden het heerlijk om dit samen in bed te kijken. We hebben geen seks nodig om ons verbonden te voelen. Sterker nog: we hebben zelfs nog nooit seks gehad. Van vriendinnen hoor ik dat ze soms zin moeten maken, Mads en ik hebben daar geen last van. Seks is bij ons een non-issue.”

Op respectvolle wijze  meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Sanne -

Hoi Robin,

Wat leuk en fijn voor je dat je een man heb gevonden die er hetzelfde in staat als jij. Ik wens jullie alle geluk toe!

Met vriendelijke groet,
Sanne

Koen Tesselaar -

Een gezellig avondje op de bank en een beetje knuffelen is heel mooi. Mocht ik een keer een vrouw tegenkomen die er zo in staat, dan zie ik fijne avonden samen voor mij in het verschiet liggen. Een vaste relatie heb ik niet meer nodig, maar liefde, genegenheid en een stukje affectie daarvoor leg ik de rode loper uit.

Reageer ook