fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nieuwe versie Sneeuwwitje slaat de plank volledig mis met ‘dikke en lelijke’ hoofdpersoon

Oke, we moeten toegeven: de vrouwen in sprookjes zijn over het algemeen niet echt de meest onafhankelijke en vrijgevochten types. Vaak dromen ze alleen over trouwen en is een carrière iets waar niet eens over gesproken wordt. Tot nu toe lijkt iedereen dit te accepteren, maar daar komt verandering in. Op het Cannes filmfestival werd een wel héél vrouwonvriendelijke filmposter gespot, namelijk die van Red Shoes and the 7 Dwarfs. Een parodie op Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Kleiner en voller

Op de poster staat: What if Snow White was no longer beautiful and the 7 Dwarfs not so short? Vertaald: Wat als Sneeuwwitje niet mooi was en de zeven dwergen niet zo klein. Op de poster zie je twee vrouwen, de meer ‘klassieke’ sneeuwwitje (lang en extreem slank). Naast haar staat de ‘niet zo knappe’ sneeuwwitje (kleiner en voller dan de andere vrouw). De tekst naast de afbeelding impliceert hierdoor sterk dat kleiner en voller niet mooi zou zijn. Belachelijk natuurlijk.

Twitter staat op zijn kop. Niet alleen om de (in onze ogen) vreselijke poster, maar ook actrice Chloe Grace Moretz die één van de stemmen zou inspreken, wordt aangevallen.

Hoe denk jij hierover?

Vind jij de poster ook zo vreselijk? Of ben jij het hier niet mee eens. We zijn heel benieuwd naar jullie kijk hierop! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Benieuwd naar de trailer van de film? Bekijk hem hier!

https://www.youtube.com/watch?v=hz-0yc2ILJU

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mathilde -

De marketing is slecht maar de film zelf is het totoal omgekeerde de film gaat net over dat voller zijn ok is en dat het niet allemaal alleen over het uiterlijk gaat

Reageer ook