fb
Damespraatjes Damespraatjes

Priscilla: ‘Niemand is dit jaar welkom bij ons met de Paasdagen. Ik ben er klaar mee ..’

niemand welkom deze pasen

Priscilla is vastberaden om, ondanks dat ze het super leuk vindt bij haar thuis feestjes te organiseren, dit jaar met Pasen niemand uit te nodigen. “Ik werd vorig jaar zo vreselijk teleurgesteld, dat gaat me niet nog een keer gebeuren.”

Heerlijk vindt ze het om vrienden en familie bij haar thuis uit te nodigen. “Het maakt me niet uit waarvoor, het kan voor een borreltje zijn, voor een lunch, diner of een bak koffie. Ik houd ervan mensen te ontvangen en het gezellig te maken. Ik ben graag een goede gastvrouw en zorg ervoor dat het mijn visite aan niets ontbreekt.” Het huis en de tuin van Priscilla en haar man Luciën lenen zich er ook voor: ze hebben een heerlijk huis en een prachtig onderhouden tuin.

Ik kook nooit uit pakjes

“Zo’n tuin die zich uitstekend leent voor het verstoppen van paaseieren, zeg maar. En dat had ik vorig jaar gedaan. Ik had twintig mensen uitgenodigd voor eerste paasdag, allemaal zussen en broers van mijn man met hun kinderen. De uitnodigingen had ik op tijd de deur uitgedaan en vervolgens begint mijn pret. Ik bedenk het menu, maak lijstjes met boodschappen die ik nodig heb, ik kook nooit uit pakjes en zakjes, haal alles vers. Je snapt: ik ben daar ontzettend druk mee. Dat geeft helemaal niks, want ik doe het met plezier. Als je twintig gasten hebt, dan kun je je voorstellen dat je ook geweldig veel boodschappen in huis moet halen.”

Fortuin uitgegeven aan asperges

Vorig jaar wilde Priscilla weer eens een traditioneel paasdiner. “Dus haalde ik bij de biologische boer voor een fortuin aan asperges, aardappeltjes en eieren. Ik maakte gevulde eitjes, bakte een prachtige paastaart als dessert en Luus schilde de asperges. Ik zorgde voor mooie, bijpassende wijnen, nou ja, alles dat nodig is voor een geslaagd diner, stond op mijn lijstje. De dag voordat het bezoek zou komen verstopte paashaas Luciën de eieren. We hadden daar de grootste lol om en zagen zijn broers en zussen al speuren in onze tuin. We hadden de wekker gezet op eerste paasdag omdat we nog wel het één en ander moesten voorbereiden. Geen probleem, we doen tenslotte alles voor een leuke dag.”

Broer Piet was een beetje ziek

Die leuke dag werd vanaf een uurtje of drie ’s middags steeds minder leuk. “We kregen de ene afmelding na de nadere. Broer Piet was een beetje ziek en zijn vrouw wilde hem niet alleen laten, zus Anne was ergens overheen gestruikeld en daardoor kwamen haar kinderen ook niet, enfin, het waren uiteenlopende redenen om niet te komen. Uiteindelijk kwam het erop neer dat bijna niemand kon en degenen die wel konden heeft Luus zelf afgebeld, want om nou voor twee man alles overhoop te halen, daarin had ik geen zin. Had natuurlijk best gekund, maar de lol was er voor mij helemaal af. De tranen sprongen in mijn ogen. Daar zaten we dan met al onze spullen. Ik was zo woedend en gefrustreerd dat ik alles in de vuilnisbak kiepte.”

Woest op asociale schoonfamilie

Priscilla werd vervolgens woest op haar man en zijn asociale familie. “Ik verweet hem dat het allemaal natte winden waren die broers en zussen van hem. Dat je het niet kan maken om een uur voor de afgesproken tijd af te melden. We waren zo op tijd met de uitnodigingen. De ruzie met Luus liep hoog op en ik besloot dat het beter was dat ik even weg zou gaan. Ik pakte mijn fiets en heb, huilend, drie uur lang gefietst. Ik was pas aan het begin van de avond weer terug.” Toen ze terugkwam, legde ze de ruzie met Luciën bij en hij nam haar troostend in haar armen.

Ik ben er klaar mee

“Ik wilde dat hij zijn broers en zussen zou bellen om ze de huid vol te schelden. Dat ze dit niet konden maken maar dat weigerde hij. Ik heb er geen punt verder van gemaakt, ik dacht alleen maar: ‘ik ben er klaar mee. Ze kunnen de boom in, maar ik ga dit nooit meer doen. Pasen vieren ze maar bij een ander.” Maar wat schept de verbazing van Priscilla? De ene schoonzus na de andere zwager appt haar of de paashaas ook dit jaar weer eieren in hun tuin heeft verstopt. “Pardon?! Nou nee dus. De paashaas is niet van plan langs te komen. Deze Pasen gaan Luus en ik lekker fietsen. Samen. En zonder tranen, maar gewoon lekker relaxed. En mijn schoonfamilie? Die kan mooi de pot op!”

Herkenbaar? Heb jij ook wel eens toestanden met je schoonfamilie? Hoe los jij dit op? Zoals Priscilla dat heeft gedaan, dus lekker haar eigen plan trekken, of houd je wel degelijk rekening met je schoonfamilie? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Anna Bondarenko via Pexels

Carli: door zijn slippertje zit ik met chlamydia opgescheept

chlamydia-slippertje

Carli (44) is getrouwd met Wouter en samen runnen zij een goedlopend restaurant in Amsterdam. Ondanks de lange dagen en het keiharde werken genieten ze ervan. “Wouter staat in de keuken, ik ben de gastvrouw. Stuur het bediend personeel aan. Doe er alles aan om de gasten het naar hun zin te maken,” vertelt Carli. Een prachtig paar. Dat veel van elkaar houdt. Zo zien Carli en Wouter eruit. Maar schijn bedriegt. “Door de scheve schaats van Wouter zit ik nu met een soa opgescheept…. Verder lezen

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

“Ik wilde dat hij zijn broers en zussen zou bellen om ze de huid vol te schelden”. Dus je verwijt je schoonfamilie ‘natte winden’ (wat dat ook moge zijn) te zijn, maar bent zelf een tokkie? Je gedrag lijkt op dat van een kleuter.

Petra van Dorp -

Lullige reactie(s) van de schoonfamilie, maar ervan uitgaande dat het allemaal waar is en geen smoesjes om af te zeggen (niemand wordt voor z’n lol ziek en ze vragen wel enthousiast of je het dit jaar ook organiseert), vind ik het ook een bijzonder lullige reactie van jou. Stampvoetend als een klein kind ‘nou dan hoeft het van mij ook niet meer’, doet me denken aan een drie-jarige die zijn zin niet krijgt. Grote mond over een goede gastvrouw, maar als het één keer misgaat (om wat voor reden dan ook), donder je alles in de vuilnisbak (!) en wil je dat je man zijn bloedeigen familie opbelt en ze de huid vol scheldt? Ben je zo’n verwend mokkel dat je niet één keer met tegenslag om kunt gaan? Ja, het is lullig gegaan en absoluut niet leuk, maar dit is één keer gebeurd. Als het goed is heb je nog decennialang om met je (schoon-) familie wél leuk Pasen te vieren. Dat het nu een keer is misgegaan is echt niet leuk maar kom op zeg, doe een beetje volwassen. Als het na een keertje mis gaat zo’n enorm heftige reactie oproept ben je er gewoon niet geschikt voor en dan moet je inderdaad maar geen fietsen.

Anita -

Dit soort familieleden zou de eerstvolgende keer dat ze bij mij thuis komen mogen kiezen wat ze willen drinken. De keuze is : warm water of koud water uit de kraan.

Reageer ook