fb

Nette wordt gek van haar buren: “Nu ze niet naar hun werk gaan zitten ze elke dag dronken in de tuin”

Aan het begin van de corona-uitbraak in Nederland ging ik veel meer eten en drinken. Waar het aan lag weet ik eigenlijk niet, maar ik weet wel dat Ward en ik het zo snel mogelijk een halt hebben toegeroepen. We besloten gewoon te blijven eten, alleen in het weekend te drinken en in ieder geval twee keer per week te sporten. Zo konden we overtollige corona-kilo’s en overmatig drinkgedrag tot nu toe goed voorkomen. 

Gezondheid

Ook de 60-jarige Nette doet er alles aan om gezond te blijven in deze gekke tijd. “Ik geloof dat je door gezonde voeding, voldoende beweging en veel slaap een positieve invloed op je immuunsysteem kunt hebben. Zo lang er geen vaccin tegen corona is, probeer ik dus maar zo gezond mogelijk te leven. Mocht ik het dan krijgen, dan ga ik er sterk in en hoop ik zo geen last van ernstige klachten te krijgen” legt ze via een Skype gesprek uit.

Overlast

Samen met haar man Maarten werkt ze sinds maart vanuit huis. “Wij hebben geen kinderen meer thuis wonen, dus wij hebben ook geen gedoe met opvang en school. Dat is fijn, want zo konden wij allebei wat werk overnemen van collega’s die wel met kinderen thuiszaten.” Ondanks dat Nette en Maarten geen kinderen thuis hebben, is de rust in huis ver te zoeken. De buren zitten sinds de uitbraak van het virus thuis en veroorzaken flink wat overlast.

Ruzie

“Elke dag beginnen ze rond 12 uur met drinken. Als ze dit rustig zouden doen, zou ik er geen probleem mee hebben. Helaas ligt het geluidsniveau bij deze mensen sowieso al wat hoger, maar als ze hebben gedronken wordt het nog erger. Vanaf een uur of 5 slaat de sfeer vaak om en hebben ze geregeld ruzie. Niet gek als je je bedenkt hoe veel ze drinken.”

Ook van de kinderen van de buren hebben Nette en Maarten veel last. “Ze zijn in de tuin veel aan het schreeuwen, maar ook binnen is er herrie. De televisie en muziek staan hard aan en ze bonken tegen de muren. Ik weet dat kinderen tijdens het spelen altijd wat lawaai maken, maar dit is heel extreem. Het is vooral storend dat hun ouders zich er niks van aantrekken, die zitten met een fles wijn in de achtertuin.”

Kantoor huren

Nette en Maarten hebben al een paar keer gevraagd of het wat zachter mag omdat ze moeten werken. “Ik kreeg een enorme snauw toen ik vroeg of ze overdag het geluidsniveau wat lager zouden willen houden. ‘Dan moet je maar ergens een kantoor huren’ zei de buurvrouw. Zij vond het niet haar probleem dat wij thuis moesten werken. ‘Ik wil gewoon lekker van mijn achtertuin kunnen genieten’ was haar argument.”

Feestje

Door het lawaai van de buren kunnen Nette en Maarten zich moeilijk op hun werk focussen, slapen ze slecht en kunnen ze op hun vrije dagen niet van de tuin genieten. “Als wij in het weekend ook vrij zijn, is ontspannen moeilijk. Waar de buren doordeweeks al veel geluid produceren, is dat in het weekend nog erger door alle vrienden die langskomen. Ze houden netjes de 1,5 meter afstand, maar toch weten ze er elk weekend een soort feestje met veel muziek en overlast van te maken.”

Geen zin in ruzie

Nette heeft geen zin in ruzie en onderneemt verder geen actie tegen de buren. “Ik wil geen ruzie met die mensen. Het klinkt gek, maar ik heb liever overlast dan ruzie. Daarnaast weet ik dat het helemaal geen zin heeft om er iets van te zeggen, ze stoppen er toch niet mee. Voorlopig is het even doorzetten. Ik hoop dat we snel weer naar kantoor kunnen!”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook