fb
Damespraatjes Damespraatjes

Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge: “Het is niet het moment om in het ziekenhuis te eindigen”

Vorige week zondag gingen Ward en ik er eens goed voor zitten: Netlix’ nieuwste film hit Bird Box. In één week tijd werd de thriller, gebaseerd op het gelijknamige boek van Josh Malerman, maar liefst 45 miljoen keer gestreamd. Wij konden niet achterblijven en ondanks dat het mij een vreselijk enge film leek, zaten we met een grote bak chips voor de tv. Genieten maar!

Waar gaat de film over?

Bird Box gaat over een onzichtbare entiteit die zorgt dat iedereen die het ziet, zelfmoord pleegt. Het resultaat? Complete chaos en het uitsterven van een groot deel van de wereldbevolking. Slechts een handjevol mensen weet uit de klauwen van de entiteit te blijven, door buiten altijd geblinddoekt te zijn. Malorie (Sandra Bullock) en haar twee kinderen Boy and Girl zijn drie van die overlevers, op zoek naar een veilige plek.

Bird Box Challenge

De film is super spannend en ik snap helemaal dat hij het goed doet op Netflix. Hij doet het zelfs zo goed, dat op social media de ‘Bird Box Challenge’ is ontstaan. Het idee? Geblinddoekt over straat en je dagelijkse dingen doen, zoals de hond uitlaten of boodschappen doen. Om het vervolgens te delen onder de hashtag #birdboxchallenge.

Oproep van Netflix

Gezien de levensgevaarlijke aard van de challenge, roept Netflix op er niet aan mee te doen. In een tweet schrijven ze:

“Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: please verwond jezelf niet met deze Bird Box Challenge. We weten niet hoe dit is begonnen, en we waarderen de liefde, maar Boy en Girl hebben slechts één wens voor 2019 en dat is dat niemand in het ziekenhuis eindigt door een meme.

Dom

We zeggen het niet snel: maar meedoen aan deze challenge is echt heel dom. Je zou denken dat alleen kinderen en tieners zoiets zouden doen, maar blijkbaar zijn er hele gezinnen die geblinddoekt naar buiten gaan. Ons advies: doe hier niet aan mee.

Heb jij Bird Box al gezien? Wat vond jij van de film? 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook