fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nederlanders geëvacueerd uit Wuhan en in quarantaine: “Minimaal twee meter afstand en geen fysiek contact”

In de nacht van zondag op maandag is een vliegtuig met vijftien Nederlanders uit Wuhan aangekomen op Eindhoven Airport. Naar huis mag de groep nog niet: na een eerste gezondheidscontrole zijn ze naar een defensieterrein in Huis ter Heide bij Zeist gebracht. “Deze mensen moeten nu eerst tot rust komen, ze krijgen het nog zwaar genoeg” meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Twee weken in afzondering

Ter voorkoming van een mogelijke verspreiding van het coronavirus moet de groep Nederlanders twee weken in quarantaine. Bij geen van de Nederlanders is het virus tot nu toe geconstateerd. De kans is daarom groot dat de groep thuis in afzondering de twee weken mag uitzitten. Dit kan alleen als het rustig is, er geen andere gezinnen wonen en iedereen een eigen slaapkamer tot zijn beschikking heeft.

Geen knuffel of kus

Om een eventuele verspreiding van het virus te voorkomen, moeten gezinsleden of huisgenoten minimaal twee meter afstand van elkaar houden. Ook het geven van een knuffel of een kus is niet toegestaan. Verder worden de evacuees dagelijks door de GGD gecontroleerd. Thuisquarantaine is alleen in het geval van lichte klachten mogelijk. Indien thuisquarantaine geen optie is, kan het zijn dat mensen in een isolatiekamer in het ziekenhuis of in een afgesloten gedeelte van een vakantiepark worden geplaatst.

Meepraten over dit artikel? Dat kan in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook