fb
Damespraatjes Damespraatjes

Natuur een handje helpen? Deze treatments hebben het meest natuurlijke effect!

Natuurlijk mooi oud worden; dat willen we denk ik allemaal. En waar de één elke prachtige rimpel compleet omarmt, wordt de ander er juist blij van als zij de tijd even stil kan zetten. Alles kan en alles mag! Het belangrijkste is dat jij je goed en gelukkig voelt. Ikzelf maak onderdeel uit van categorie één en twee. Enerzijds heb ik geen probleem met ouder worden, anderzijds wil ik dit op mijn eigen tempo doen. Om deze reden maak ik dan ook al jaren gebruik van een spierverslapper om mijn fronsrimpel tegen te gaan. Ik sluit niet uit dat ik op een later moment ook voor (subtiel aangebrachte!) fillers zal kiezen, om het volumeverlies in mijn gezicht op te vangen. 

Wat voor mij -en heel veel andere dames- hierin essentieel is, is dat het resultaat natuurlijk en passend bij mijn gezicht is. Natuur een handje helpen? Deze treatments hebben het meest natuurlijke effect!

Belangrijk!

Voordat we over gaan naar het bespreken van de treatments, wil ik één ding benadrukken. Kies voor een degelijke, goed-opgeleide en ervaren behandelaar. Laat prijs van een behandeling niet van doorslaggevende waarde zijn in het kiezen van een behandelaar of kliniek. Wees kritisch op de kwaliteit en vraag de behandelaar altijd naar zijn/haar ervaring met betrekking tot een specifieke behandeling. Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

Profhilo

Het verlies van collageen, elastine en vetweefsel is de belangrijkste oorzaak voor het volumeverlies en rimpelvorming in het gezicht. Bij een Profhilo behandeling wordt door middel van kleine injecties hyaluronzuur in de huid toegediend. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die helpt bij het herstellen van de huid en het tegengaan van huidverslapping. Een hele fijne behandeling voor iedereen die huidverslapping wil voorkomen of beginnende verslapping wil tegengaan.

Fillers

Net als bij Profhilo, wordt er bij een behandeling met fillers ook hyaluronzuur gebruikt. Fillers kunnen worden gebruikt om volumeverlies rond de lippen, kaaklijn, jukbeenderen en traangootjes tegen te gaan. Fillers zijn op z’n mooist als de behandeling subtiel en door een ervaren arts wordt uitgevoerd.

Microneedling

Bij een microneedling treatment, wordt de huid ‘geperforeerd’ door hele kleine naaldjes. Dit stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor je er frisser en jeugdiger uit gaat zien. Een huidtherapeut zei ooit tegen mij dat je met één microneedling-sessie, de tijd één jaar ‘stilzet’. Geen idee of dit echt waar is, maar zeker het proberen waard als je het mij vraagt 😉

Spierverslappers

Spierverslappers, zoals Botox of Bocouture, worden gemaakt van botulinetoxine. Het is het perfecte middel om het ontstaan van rimpels tegen te gaan. Je kunt het onder andere gebruiken in het voorhoofd, rond de ogen of bij je frons. De werking houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan.

Praat mee

Welke van deze treatments met meest natuurlijke effect zou jij wel willen ondergaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook