fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nagelsalon laat mensen met overgewicht meer betalen

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om me een uurtje terug te trekken in de nagelsalon. Persoonlijk ben ik er niet dol op als mensen aan mijn voeten zitten, dus een pedicure neem ik nooit. Maar van een manicure kan ik enorm genieten! Ik voel me daarna altijd super mooi en vrouwelijk. Heerlijk om het soms te doen dus. 

Toeslag bij overgewicht

Niet alleen ik denk er zo over, over de hele wereld laten vrouwen en ook steeds meer mannen zich heerlijk in de watten leggen bij een nagelsalon. De meeste nagelsalons zijn vriendelijk tegen hun klanten en blij als ze iemand kunnen helpen, maar Rose Nails in Frayser (Verenigde Staten) denkt daar anders over. Rose Nails rekent namelijk een extra toeslag voor mensen met overgewicht. Op het bord in de winkel was te lezen:

“Sorry, vanwege service toeslagen voor onze medewerkers betalen mensen met overgewicht $ 45 voor een pedicure.”

Schermafbeelding 2017-03-21 om 13.59.49

Deshania Ferguson plaatste een foto van het bord in de salon op haar Facebookpagina. Maar, toen een medewerker van een lokaal televisiestation in de salon ging kijken, was het bord weggehaald en ontkende de eigenaar alles. Echter bleek uit foto’s van andere bezoekers in de salon dat het bord er daadwerkelijk heeft gehangen. Maar goed dat hij het bord uiteindelijk heeft weggehaald.

Ook mannen betalen meer

Rose Nails rekent niet alleen meer geld voor een pedicure bij mensen met overgewicht. Ook mannen betalen een flinke toeslag. Dit doen ze volgens de eigenaar omdat mannen minder vaak een pedicure willen. Wij vinden hun beleid op zijn zachtst gezegd bijzonder en vragen ons af of dit soort discriminerende praktijken wel zijn toegestaan.

Wat vind jij?

Wat vind jij van het beleid van de nagelsalon? Vind jij dit ook zo erg of vind je dat nagelsalons dit zelf mogen bepalen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook