fb
Damespraatjes Damespraatjes

Na het bijna verliezen van een leerling door zelfmoord, doet een docent iets heel bijzonders

Toen ik op de middelbare school zat, heeft een jongen uit mijn schooljaar zelfmoord gepleegd. Ik kende de jongen niet persoonlijk, maar ik weet nog hoe ontzettend hard dit nieuws insloeg. En niet alleen bij mij. Een van mijn vriendinnen zat bij hem in de klas en zij was echt ontroostbaar. Logisch. Ook de mentor van de jongen kon het verdriet eigenlijk niet aan. Die week werd er een herdenklokaal voor hem ingericht, waar zijn klasgenoten zorg voor droegen. Dagelijks bezocht ik het lokaal, sprak met zijn vrienden en familie. 

Jaarlijks besluiten enorm veel jongeren uit het leven te stappen. Ze zien het niet meer zitten en besluiten afscheid te nemen. Wanneer iemand overlijdt is het altijd triest, maar een jong iemand die zelf besluit uit het leven te stappen, heeft voor mij altijd een extra lading. Wat als we hem of haar hadden kunnen helpen?

1letter-1

We kwamen een bijzonder verhaal op internet tegen. Het gaat over lerares Brittni Darras uit Colorado (Verenigde Staten), wiens leerling een zelfmoordpoging heeft gedaan. Dit greep haar zo ontzettend aan dat ze besloot naar al haar leerlingen en oud-leerlingen een persoonlijke brief te schrijven. In elke brief laat ze weten hoe en waarom die leerling bijzonder is. Brittni schreef en verstuurde maar liefst 100 brieven!

2letter-1

We vonden dit zo’n mooi gebaar, dat we dit graag wilden delen. We weten natuurlijk niet precies wat voor een effect dit op de leerlingen heeft, maar wij werden er in ieder geval blij van.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook